Recall: 2018 Kawasaki Z900 en Z900RS

Kawasaki USA roept modellen uit de Z900-serie terug in verband met het mogelijk uitvallen van de achterrem en het ABS. Het betreft 2018 modellen die geproduceerd zijn in de periode van 2 augustus tot 10 november 2017.

Kawasaki Motor Corp. in de Verenigde Staten (KMC) roept in totaal 1.173 stuks Z900, Z900 ABS en Z900RS modellen terug naar de dealer omdat de achterste remslang en de draaisensor-draad van het achterwiel mogelijk verkeerd zijn gepositioneerd, waardoor deze contact kunnen maken met de achterband. Als de remslang doorslijt kan de remdruk wegvallen en als de draaisensor-draad verbroken wordt kan het ABS niet meer goed functioneren en zelfs uitvallen. In beide gevallen kan dit leiden tot een gevaarlijke situatie met een mogelijke crash tot gevolg. Of, en zo ja hoeveel motoren er in Nederland onder de recall vallen is nog niet bekend. In Nederland heeft het RDW, evenals de Fema, nog geen melding gemaakt van deze wereldwijde recall.

KMC USA zal de betrokken eigenaren op de hoogte brengen en dealers zullen de remleiding en bedrading van de achterwielsensors inspecteren, de routing corrigeren en eventuele beschadigde onderdelen gratis vervangen. De terugroepactie zal naar verwachting beginnen op 17 december 2018.

Bron: NHTSA USA (National Highway Traffic Safety Administration), Foto: Kawasaki


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief