Skip to main content

RAI: nieuw kabinet moet motorrijden stimuleren

De RAI Vereniging, waarin de fabrikanten en importeurs van de vervoersindustrie zijn verenigd, roept informateur Plasterk op tot het nemen van een aantal maatregelen om de mobiliteit in Nederland te bevorderen. Onder de kop “Nederland heeft behoefte aan een ambitieus mobiliteitsbeleid” roept RAI-baas Frits van Bruggen de politiek op te komen met “een ambitieus mobiliteitsbeleid, dat gericht is op duurzaamheid, veiligheid én betaalbaarheid voor alle burgers”. Met dit bericht komt Van Bruggen, oud-baas van de ANWB, zijn leden een beetje tegemoet, nadat hij eerder in een interview met de Telegraaf opriep om in alle steden 30 kilometer per uur te gaan rijden.

Motorrijden in de spotlight

Nou is het zeer zeker niet de eerste keer dat de RAI een dergelijke bericht doet uitgaan, maar het is wel bijzonder dat er voor het eerst iets over motorrijden als mobiliteitsfactor wordt gezegd. Het is voor iedereen logisch dat meer motorrijden bij woon-werkverkeer voor minder files zorgt, maar dat kwam maar mondjesmaat naar buiten in de RAI-lobby. Tot nu toen dan:

Stimulering gemotoriseerde tweewieler: Stimuleer en ondersteun actief het gebruik van (elektrische) snor-, brom- en motorfietsen voor duurzaam woon-werkverkeer op (middel)lange afstanden. Deze voertuigen leveren een belangrijke bijdrage aan de CO2-doelstellingen van werkgevers en dragen bij aan het verminderen van files. – Brief RAI aan informateur en politieke partijen

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws