Skip to main content

Politie Circuit PVI Lelystad gaat nog dit jaar sluiten

Het circuit van het Centrum voor Handhaving en Mobiliteit van de Politie Academie, voorheen bekend als Politie Verkeers Institutuut (PVI), gaat al op 1 september 2017 sluiten omdat de start/landingsbaan van Lelystad Airport is verlengd. De sluiting was al eerder aangekondigd voor 2018 of 2019, maar pas nu wordt duidelijk dat de sluiting van het oefencircuit sneller komt dan verwacht. Een woordvoerder van de Politie Academie bevestigt tegenover Nieuwsmotor de sluiting per 1 september, al is er nog wel een kleine mogelijkheid dat na de sluiting begin september er toch nog weer delen van het circuit gehuurd worden voor de rijopleidingen. Tegelijkertijd wordt er gezocht naar een nieuwe locatie voor de rijopleidingen van de politie. 

Voor externe opleiders betekent dit dat er ook geen circuittrainingen of circuitdagen op het circuit gegeven kunnen worden. Lelystad werd vooral populair door cursussen voor beginnende circuitrijders of voor het oefenen van algemene (straat)vaardigheden voor motorrijders die dit veilig op een afgesloten baan wilden oefenen.

Naast het PVI liggen nog het circuit Midland, een motorcrosscircuit en een speedwaybaan, deze zullen voolopig gewoon open blijven.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws