Skip to main content

Pirelli Diablo Supercorsa 4 SP en SC motorbanden nu verkrijgbaar

Pirelli kondigt de reeds eerder onthulde vierde generatie Diablo Supercorsa 4 motorbanden nu bij haar dealers aan. Sinds het debuut van de Diablo Supercorsa in 2007 verkocht het Chinees/Italiaanse bandenmerk al meer dan 3,5 miljoen banden met de Diablo Supercorsa-naam, dus de nieuwe versie is een belangrijke stap voor Pirelli. De Diablo Supercorsa V4 (waarbij V4 overigens staat voor de vierde versie, niet voor een bekende modelreeks van Ducati), is volgens de makers een geheel nieuw product wat betreft loopvlakpatroon, samenstellingen, structuur en profiel, vergeleken met zijn voorganger, de Diablo Supercorsa V3.

Pirelli Diablo Supercorsa SP en SC: straat- en circuitbanden

De Diablo Supercorsa 4 is er in een SP (Sport Production)-versie, voornamelijk voor gebruik op straat, maar ook in de SC (Special Compound)-versie voor circuitgebruik, verkrijgbaar in drie verschillende compounds (SC1, SC2, SC3). Vergeleken met de SC-versie voldoet de Supercorsa 4 SP aan alle wettelijke eisen voor de motorfietsen die ermee kunnen worden uitgerust, zoals bijvoorbeeld de snelheidsindexvereiste (W). Daarnaast is de SP minder gevoelig voor temperatuur, wordt sneller warm en zorgt voor meer kilometers dankzij de gekozen compound.

Grootste ontwikkeling is de komst van een dubbele compound in de voorband van de SP-versie van de Diablo Supercorsa 4, waar dit in achterbanden al langer wordt gebruikt. Verder is er een andere compoundmix voor de achterband. De basiscompound op het middelste deel van zowel de voor- als achterband bestaat nu voor 100% uit carbon-black.

Diablo Rosso Corsa

Maar net onder de Supercorsa-range, en in een aantal gevallen zou je goed kunnen spreken van overlap, bevindt zich de meer straatgerichte Diablo Rosso 4-serie, met daarbij dan weer de Pirelli Diablo Rosso 4 Corsa als sportiefste versie.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws