Skip to main content

Openbaar vervoer Dutch TT Assen 2017: overzicht extra bussen/treinen

Van 21 t/m 25 juni 2017 staat de stad Assen en de wijde omgeving weer in het teken van de jaarlijkse Dutch TT MotoGP. Voor de vele bezoekers staat vervoersmaatschappij Qbuzz ook dit jaar weer klaar met veel extra bussen terwijl NS extra treinen inzet. De vertrektijden en routes van deze extra bussen en treinen vindt in onderstaand overzicht. 

Stadslijn 1 Station Assen – TT-circuit
Vanaf vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni rijdt stadslijn 1 dag en nacht tussen station Assen en het TT-circuit. 
>> dienstregeling vanaf het station
>> dienstregeling vanaf TT-circuit
Ook tussen het Station en de M.L. Kingweg rijdt lijn 1 een aantal extra ritten.
>> dienstregeling Station – M.L. Kingweg

Stadslijn 2 Station – Assen – Witten – Witterzomer 
Stadslijn 2 is een speciale pendelbus voor de TT en rijdt vaak: 

  • Donderdag 22 juni: ieder half uur, van ongeveer 5 uur ’s middags tot 4 uur ’s nachts.
  • Vrijdag 23 juni: ieder kwartier/tien minuten, van ongeveer 5 uur ’s middags tot 6 uur ’s nachts. 
  • Zaterdag 24 juni: ieder kwartier/tien minuten, van ongeveer 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s nachts.
    >> dienstregeling vanaf Witterzomer
    >> dienstregeling vanaf station

Lijn 20 Dieverbrug – Smilde – Assen

Er rijden extra bussen op een deel van de route van lijn 20:  Dieverbrug – Smilde – Assen. De extra bussen rijden dag en nacht van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni. Ook in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni rijdt lijn 20 tot ongeveer 4 uur. 
Op proef rijden dit jaar ook de hele zaterdag en zondag minimaal elk uur bussen tussen Dieverbrug en Assen. 
>> dienstregeling lijn 20

Lijn 21 Emmen – Schoonebeek – Assen
Lijn 21 rijdt extra ritten op zondag 25 juni.
>> dienstregeling lijn 21

Lijn 22 Westerbork – Beilen – Assen
Van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni rijdt lijn 22 dag en nacht op de route Westerbork – Beilen – Assen. In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni rijdt lijn 22 tot ongeveer 4 uur.  Lijn 22 gaat dit jaar zowel op vrijdagavond + nacht als zaterdagavond + nacht vier keer per uur met een harmonica bus rijden. Op proef rijdt ook op zondag  elk uur een bus tussen Westerbork, Beilen en Assen. 
Link: dienstregeling lijn 22

Lijn 50 Groningen – Assen
Lijn 50 rijdt van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni de gehele dag en nacht. Daarnaast rijdt lijn 50 ook in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni tot ongeveer 4 uur. ’s Nachts rijden ook extra ritten van nachtbus 419 via de A28 tussen Assen en Groningen. 
Link: dienstregeling lijn 50/419

Lijn 110 Veendam – Gieten – Assen
Lijn 110 rijdt op de route Veendam – Gieten – Rolde – Assen dag en nacht van vrijdagmorgen 23 juni t/m zondagavond 25 juni. Daarnaast rijdt lijn 110 ook in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni tot ongeveer 4 uur. Dit jaar rijdt lijn 110 op proef voor het eerst ook ’s nachts door van/naar Veendam. 
Link: dienstregeling lijn 110

Lijn 815 Oosterwolde – Assen
Arriva Fryslân rijdt donderdagavond + nacht, vrijdagavond + nacht en zaterdagavond + nacht extra ritten tussen Oosterwolde en Assen. 
Link: dienstregeling lijn 815

Busroutes in (binnenstad) Assen

Vanwege het TT weekend rijden veel lijnen in Assen een andere route dan gebruikelijk. Hieronder vindt u een plattegrond met alle routes

Vervoerbewijzen (kaartjes)

In alle (extra) bussen kunt u gewoon met de OV-chipkaart reizen, op saldo of met een abonnement. Het is ook mogelijk een los kaartje te kopen bij de chauffeur van de bus of op het verkooppunt op het busstation Assen.

NS: treinen naar/van Assen

Op zondag rijden er de gehele dag extra sprinters tussen Zwolle en Groningen (normaal rijden deze in de ochtend slechts eens per uur), en de intercity’s zullen zo veel mogelijk verlengd zijn. Bovenop deze vier treinen per uur is er echter niets extra’s ingepland. Let wel op dat er werkzaamheden zijn dat weekend, de intercity’s die normaal via Almere en Lelystad gaan worden omgeleid die Hilversum en Amersfoort, en vertrekken vanaf Amsterdam Centraal i.p.v. Schiphol.

Bron: Qbuzz Groningen Drenthe & NS forum


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws