Skip to main content

Onenigheid organisaties wegraces en KNMV (update)

Door de organiserende verenigingen van de diverse wegrace-evenementen en motorsportbond KNMV wordt flink gediscusssieerd over de nieuwe contracten die de KNMV voor 2012 heeft opgesteld. De verenigingen zijn de feitelijke organisatoren van de races, de KNMV verleent de licentie en controleert de regelgeving. Op de website van de SMA, de organisatie van de races op het TT-Circuit in Assen wordt dan ook gemeld dat er nog geen contract is, dit omdat de door SMA voorgestelde wijzigingen niet door de KNMV zijn overgenomen. In de nieuwe contracten valt vooral op dat de KNMV een aantal reclameposities langs de baan en in het programmaboekje voor zichzelf opeist, met daarnaast de eis dat de organisatie geen adverteerders mag toestaand die concurreren met de door de KNMV ingevulde sponsorposities. Ook eist de KNMV dat de organisatie reeds bestaande sponsorcontracten overboord zet als de KNMV “zonder voorgaand overleg” later alsnog met een sponsor komt. Verder eist de KNMV dat elke evenement als naam “KNMV ONK Wegrace XXX” krijgt, waardoor het voeren van de naam van een evenementsponsor onmogelijk lijkt te worden. Een specifieke “ondertitel’ per evenement is wel mogelijkknmv-logo_thumb De genoemde voorwaarden lijken gunstig voor de KNMV maar maken het voor organisatoren van wegraces moeilijker om het budget sluitend te krijgen.

Overigens plaatste SMA een begroting voor de komende Paasraces op haar website, waar nog een flink gat in zit. Het bestuur van SMA heeft aangegeven toch door te zullen gaan met de organisatie hiervan, maar heeft doordat het weigert de nieuwe contracten te tekenen feitelijk dus nog geen contract hiervoor met de KNMV.

Begroting:

Uitgaven

€ 60.000,-

Huur circuit en aanvullende diensten

€   5.315,-

Kosten KNMV *

€   3.000,-

Overige organisatie kosten per evenement

€   2.000,-

Organisatiekosten per jaar

€ 70.315,-

* Exclusief 8% retributie over de verkoop van bezoekerskaarten, lunchkosten KNMV, verplichte KNMV lidmaatschappen en erkenningbijdrage

Inkomsten

€ 25.591,50

Nederlandse aanmeldingen 99 x 275 – 6% BTW

€   7.238,-

Buitenlandse aanmeldingen 28 x 275 – 6% BTW

€   8.789,-

Toegezegde aanmeldingen 34 x 275 – 6% BTW

€   7.520,-

Verkochte klasse

49.138,50

TEKORT

€ 21.176,50


UPDATE 1:

Als reactie op deze berichtgeving stuurde de KNMV het volgende persbericht, waarin de onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan bij “de media” wordt gelegd:

Paasraces Assen gaan door
Door berichtgeving in de media is er onduidelijkheid gecreëerd over het wel of niet doorgaan van het ONK wegrace op 7 en 9 april op het TT Circuit in Assen, ook wel bekend als de Paasraces. Er is gesuggereerd dat deze openingswedstrijd van het ONK wegrace mogelijk niet door zou gaan. Hier is echter geen sprake van. KNMV Sporttechnisch directeur Johan Becker: “Hoewel de KNMV en organisator SMA niet tot een vergelijk zijn gekomen, willen wij als motorsportbond nadrukkelijk uitspreken dat de Paasraces zeker doorgang zullen vinden.”

UPDATE 2:

Johan Becker, Directeur Sport van de KNMV, geeft in een reactie aan dat bij het niet komen tot overeenkomst tussen SMA en KNMV, de Paasraces door de KNMV zelf of door een andere organisatie georganiseerd gaan worden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws