Omikron Lockdown: motorwinkels weer dicht, werkplaatsen blijven open

Zojuist heeft Minister-President Rutte een nieuwe, derde lockdown aangekondigd, die morgenochtend om 05.00 uur in heel Nederland van kracht wordt en mogelijk tot half januari van 2022 geldt. Als gevolg van de snelle opmars van de Omikron-variant moeten daardoor alle niet-essentiële winkels en showrooms dicht. Dat geldt dus ook voor motorwinkels, waar Click & Collect wel weer toegestaan is en werkplaatsen open mogen blijven. Rijlessen en proefritten kunnen ook doorgaan. De nieuwe lockdown lijkt daarmee sterk op de eerste en tweede lockdowns in 2020. 

Anders dan in de vorige lockdown, hoeft er bij Click & Collect geen tijd meer tussen het online bestellen en het ophalen te zitten (was voorheen vier uur), zo meldt dealerclub BOVAG. Wel moet er bij de bestelling een verplicht tijdvak voor ophalen worden afgesproken. Een uitgiftepunt in de deuropening mag, maar ook buiten afleveren is een optie. De klant moet in ieder geval wel weer buiten het pand blijven, dit geldt ook voor het afleveren van motoren. 

Werkplaatsen open

De werkplaatsen mogen wel openblijven. In de eerdere lockdowns bleek, dat veel motordealers via deze route alsnog klanten in de winkel zelf toelieten, maar feitelijk was dit toen niet toegestaan en is dit nu ook weer verboden. 

Proefritten

Proefritten en afleveringen van motoren zijn toegestaan, zowel vanaf eigen terrein als op openbare plekken. Binnen afleveren van de proefmotor is niet toegestaan.

Rijscholen

Rijlessen en rijexamens mogen doorgaan en ook theorie-examens mogen doorgaan. Theorielessen zijn echter alleen toegestaan wanneer noodzakelijk voor de uitoefening van een beroep en/of bedrijf. Motorrijlessen mogen ook nog steeds gegeven worden, maar maximaal twee cursisten tegelijk. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief