Skip to main content

Norton Commando 96 Sport en 961 Cafe Racer keren weer terug

Norton

Na de rumoerige periode waarin Norton al eerder de Commando 961 terugbracht, brengt het klassieke Engelse merk nu onder de nieuwe eigenaar TVS twee nieuwe versies uit: de Norton Commando 961 Sport (SP) en de Norton Commando 961 Café Racer (CR). De nieuwe Norton’s worden voorlopig alleen in Engeland verkocht (prijs SP: £16.499, CR: £16.999), maar “er is een plan” om in de toekomst ook in andere landen te gaan verkopen. 

Basis voor de vernieuwde versie is de motor zoals die in 2010 door Norton werd onthuld, maar die nooit echt tot volle productie kwam. Voor dit nieuwe model wordt geclaimd dat 36% van de onderdelen helemaal nieuw is. De Sport-versie is eenvoudig te onderscheiden van de Café Racer, die vooral een ander stuur (clip-ons) en zadel kreeg, maar er zijn vooral heel veel overeenkomsten tussen beide modellen. 

Motorisch claimt Norton voor beide modellen 78 PK bij 7250 toeren en 81 Nm bij 6300 tpm, maximaal kunnen er 7500 toeren per minuut gedraaid worden door de lucht/olie (dus niet water) gekoelde paralleltwin met vijfversnellingsbak, voor een motor die rijklaar 230 kilo weegt. De fraaie tank kan 15 liter benzine bevatten, het zadel is 81 centimeter, de monobloc remmen komen van Brembo en de vering van Öhlins. 

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws