Skip to main content

Nordschleife van Nürburgring: 30 april weer open voor motorrijders

De Nürburgring kondigt aan dat vanaf 30 april 2020 de Norschleife weer open gaat voor de zogenaamde “Touristenfahrten”, de ronden over het 20,8 kilometer lange oude circuit met 73 bochten, waar door iedereen met zijn eigen voertuig tegen betaling gereden mag worden. Het was al langer bekend dat “De Groene Hel” haar 73 bochten vanaf komende donderdag weer zou gaan openen, maar navraag door Nieuwsmotor leert pas dat dit toch echt ook voor motorrijders geldt. 

Persvoorlichter Alexander Gerhard laat weten dat de Touristenfahrten dus ook voor motorrijders vanaf 30 april weer mogelijk zijn. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor auto’s: het voertuig mag niet verlaten worden en als motorrijder moet je dus op de motor blijven zitten. Een passagier meenemen is ook op de motor daarnaast gewoon toegestaan. Als laatste benadrukt hij met klem elkaar niet bewust op te zoeken voor de ingang, of op andere plekken rondom het circuit samen te komen. Alleen op deze manier is het mogelijk om op een veilige manier de Toeristenfahrten doorgang te laten vinden, ook in de komende periode.

Om de Touristenfahrten weer plaats te laten vinden, zullen de nodige algemene maatregelen getroffen worden. Algemeen directeur Mirco Markfort geeft aan dat de gezondheid van alle betrokkenen topprioriteit is, maar dat het met de juiste voorzorgsmaatregelen mogelijk moet zijn de Touristenfahrten weer door te laten gaan. De belangrijkste maatregel is dat tickets enkel online te boeken zijn. Hierdoor is het via de app, een QR-code of een uitgeprint ticket mogelijk om de route te betreden, zonder in contact te komen met het personeel of andere mensen. Parkeerplaatsen rondom het circuit zijn gesloten en het is verboden om uit de auto te stappen. Enkel de toiletten bij de ingang, die regelmatig schoongemaakt zullen worden, zijn open. De tweede ingang bij Adenauer Breidscheid is zelfs volledig afgesloten. 

Het personeel zal beschermende kleding dragen en zorg dragen voor het naleven van de regels. Al het personeel heeft een training ontvangen hoe om te gaan met de geldende gedragsregels die horen bij de maatregelen tegen het corona-virus. Bij de Nordschleife zelf zal het kantoor voor noodgevallen gewoon open zijn. Ook het personeel dat op de route rijdt zal nog gewoon aanwezig zijn, echter wel met maar één persoon per marshallvoertuig.
Per bezoekend voertuig zijn maximaal twee personen toegestaan waarbij op één dag niet mag worden gewisseld met anderen; de bestuurder is verplicht bij te houden wie als passagier mee reist, zodat gecontroleerd kan worden dat er niet met andere personen gewisseld is. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws