Skip to main content

Nolan en Sony werken samen aan smarthelm

Helmenfabrikant Nolan en elektonica gigant Sony werken samen aan de ontwikkeling van een smarthelm onder de naam ‘project N-Com ARX’. De concept smarthelm is speciaal ontwikkeld voor de N-Com ARX-helm welke is uitgerust met Sony’s unieke holografische ‘waveguide’ technologie die toegepast is in de vorm van een optische module die een virtueel beeld projecteert via holografische technologie voor de ogen van de drager.

Door de interactie tussen het N-Com communicatiesysteem, dat geïntegreerd is in de helm, met de optische module van Sony en de op maat gemaakte Smartphone App, kan de projectie via een heads-up display als een hologram in het gezichtsveld van de rijder worden geprojecteerd voor het verstrekken van informatie ten behoeve van de veiligheid en het rijcomfort. Het bekijken van een reeks nuttige en essentiële informatie op een doorzichtig scherm, gecombineerd met audio aanwijzingen, stelt de rijder zodoende in staat om zich te concentreren op het rijden. Nolan: “Door middel van een open-source platform biedt de N-Com ARX-mogelijkheden voor het ontwikkelen van toepassingen voor de projectie van verschillende soorten informatie op het heads-up display.”

Nolan en Sony zijn niet de eersten die proberen een smarthelm op de markt te brengen. Zo is het startup bedrijf Skully uit de VS al jaren bezig geweest om een eigen ontwerp productierijp te maken en door voorinschrijving en crowdfunding voldoende kapitaal daarvoor te vergaren om deze op de markt te zetten. Een project dat, zoals we weten, hopeloos gestrand is door mismanagement, gebrek aan kapitaal en wetgeving die homologatie in de weg stond (lees: Skully sluit haar deuren). Gezien het ‘gewicht’ van zowel helmenfabrikant Nolan als de elektronicareus Sony zou het project N-com ARX meer kans van slagen moeten hebben. Claudio Corollo, N-Com Division Manager van Nolan: “Het speciale prototype van Nolan maakt deel uit van een ontwikkelingsproject voor het N-Com merk voor de nabije toekomst.”

https://www.youtube.com/watch?v=X3verLIjzmw|}

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws