Skip to main content

Nieuwe versie BMW Motorrad Connected app

BMW heeft een nieuwe versie van de app BMW Motorrad Connected uitgebracht. Met de vorige versie van de app was het al mogelijk om de smartphone te koppelen en te navigeren. Door middel van pijlen in het TFT-display van de motor wordt dan de route weergegeven. Voor het navigeren was er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een bochtige route. Mits in het bezit van een BMW communicatie set, bestond ook de mogelijkheid om binnenkomende oproepen te beantwoorden, gesprekken te starten of door de muzieklijst op de telefoon te scrollen. Daarnaast kon ook de status van de motor bekeken worden voor wat betreft bandenspanning, motortemperatuur en eerstvolgende onderhoud.

Met de nieuwe app blijven bovenstaande functie uiteraard behouden, maar zijn er met name voor wat betreft navigatie het nodige aantal zaken nieuw. Zo is het mogelijk om door middel van de app nu ook zelf routes uit te zetten. Kaarten van ieder land zijn beschikbaar en te downloaden op de telefoon. Tijdens het instellen van een route is het hierbij dus ook mogelijk om hierbij zelf een keuze te maken voor een alternatieve route door middel van waypoints. Na het samenstellen van de route bestaat de mogelijkheid deze te delen met andere door middel van een GPX-bestand, waardoor de route eenvoudig in te laden is in een ander navigatiesysteem.
Verder is het navigeren uitgebreid met de mogelijkheid om onderweg foto’s te maken, die dan automatisch aan de route gekoppeld worden. Tijdens het rijden verzamelt de Connected app gegevens over maximale hellingshoek, een snelheidsdiagram, remvertraging en de snelheid van optrekken. Via social media zijn bovenstaande zaken eenvoudig te delen.
Helaas is het nog steeds nodig om voor de volledige telefoon- en muziekervaring een BMW communicatie aan te schaffen, omdat er nog niet geschakeld kan worden met een universeel communicatie systeem.

De app is enkel bruikbaar bij motoren die zijn uitgerust met het Connectivity pack en bijgaande TFT-display. Koppeling met de smartphone gaat via bluetooth, waarbij de uiteindelijk bediening kan via de multi-controller op het stuur.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws