Skip to main content

Nieuwe verlenging van verlopen rijbewijs tot 1 maart 2021

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bij monde van minister van Nieuwenhuizen wederom een verlenging van de geldigheid van rijbewijzen afgekondigd. Afgelopen mei is al een eerdere verlenging toegepast van 7 maanden. In december kwam daar nog een verlenging van de geldigheid van het theorie examen bij.

Nu is er dus een nieuwe coulanceregeling getroffen na overeenstemming met de bond van verzekeraars en het ministerie van Justitie en Veiligheid. De coulanceregeling geldt voor alle rijbewijzen die verlopen (zijn) tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021. Dit geldt ook voor mensen die in Nederland verblijven, maar een rijbewijs bezitten uit een ander EU-land. De regeling blijft lopen, totdat de Europese Commissie eventueel met een officiële verlenging komt. Het verlopen rijbewijs kan echter niet gebruikt worden om jezelf mee identificeren.

In navolging van bovenstaande regeling heeft het CBR ook enkele maatregelen getroffen. Voor alle examens die gepland stonden vanaf 14 december, maar verschoven zijn vanwege de lockdown, heeft het CBR voldoende ruimte gereserveerd tot 15 mei om kosteloos een nieuw examen in te plannen. Theorie examens die verlopen zijn tussen 1 oktober 2020 en 1 januari 2021 zullen daarnaast geldig blijven tot 1 oktober 2021. Dezelfde regeling is van toepassing voor het praktijkexamen voertuigbeheersing motor die verlopen zijn in dezelfde periode.

Ook het RDW heeft een regeling getroffen met betrekking tot de verzamelaarsregeling. Voorheen konden enkel oldtimer bezitters gebruik maken van deze regeling, waardoor een voertuig geschorst kan worden en er dus geen wegenbelasting en verzekering betaald hoeft te worden. Het RDW heeft deze regeling nu opengezet voor alle voertuigen, ongeacht leeftijd. Deze regeling vanuit het RDW is ingegaan op 18 december 2020 en zal duren tot einde lockdown.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws