Skip to main content

Nieuwe president FEMA, nog geen Nederlands lidmaatschap

De Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA) heeft een nieuwe president. Odd Terje Dovik van NMCU Noorwegen neemt de positie over van Anna Zee, die sinds 2015 de functie van FEMA-president vervulde. Tegelijkertijd werden er drie nieuwe bestuursleden geïnstalleerd.

In FEMA zijn 20 nationale organisaties van motorrijders verenigd, om motorrijden te “promoten, beschermen en behouden” en het “bevorderen van de belangen van motorrijders en het verdedigen van de rechten daarvan in heel Europa en wereldwijd”.

Lobby in Brussel

Dat gebeurt veelal in Brussel, waar vooral geprobeerd wordt om de Europese wetgeving gunstig voor motorrijders te laten blijven, of in ieder geval niet ongunstig te laten worden. FEMA wordt bijna altijd als gesprekspartner meegenomen in de aanloop van nieuwe Europese wetgeving.

Geen Nederlandse inbreng

Opvallend is dat vanuit sommige landen meerdere organisaties lid zijn, maar dat er sinds 2019 geen Nederlandse inbreng meer is. De Nederlandse MAG was lang een dragend lid van FEMA, maar na interne onenigheid werd het lidmaatschap wegens “financiële redenen” opgezegd, en tot nu toe niet meer opnieuw aangenomen. Daarbij viel op dat de fulltime stafmedewerkers van FEMA juist wel uit Nederland kwamen, vanuit de tijd dat de Nederlandse MotorrijdersActieGroep nog wel meedeed.

Ook in de “Hall of Fame” van FEMA staan nog de nodige Nederlandse motorrijders, met Kees Meijer als oud- President, maar ook Dolf Willigers, die vorig jaar afzwaaide als secretaris en daar werd opgevolgd door Wim Taal.

Foto: Wim Taal (FEMA)

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws