Skip to main content

Nieuwe Honda 755 cc paralleltwin is motorblok voor 2023 Hornet, Transalp en meer

Met het vrijgeven van beeld en specificaties van een nieuw 750cc tweecilinder-motorblok, werkt Honda toe naar de onthulling van vier nieuwe modellen op dit nieuwe paralletwin-platform. Eerder kondigde Honda zelf al aan dat dit motorblok de basis wordt van een nieuwe naked bike met de bekende naam Hornet. Daarnaast werd er een rijdend model gefotografeerd van een nieuwe Transalp 750 met hetzelfde motorblok, terwijl Honda eerder al heeft laten weten dat er op hetzelfde platform ook een lichte adventure en een sportieve versie komen. 

Het motorblok is inderdaad een paralleltwin met een 260-graden krukas, zoals veel merken die nu voor de middenklasse gebruiken nadat Yamaha een dergelijk concept succesvol maakten in de MT-07 en afgeleide modellen. Honda geeft op dat de nieuwe staande tweecilinder 755 cc heeft en 67,5 kW, dus zo’n 92 PK, bij 9500 toeren levert, met 75 Nm aan koppel bij 7250 toeren per minuut. 

Met de snel naderende INTERMOT motorbeurs in Keulen en de daaropvolgende EICMA in Milaan, is het even afwachten welke van de twee Honda zal kiezen om de nieuwe modellen te onthullen. Het ligt wel voor de hand dat tot die tijd steeds meer details vrijgegeven gaan worden om de hype op te bouwen. Eind 2021 begon deze -extreem langdurige- marketingcommunicatie immers al met de aankondiging dat de modelnaam Hornet terug zou keren

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws