Nieuwe GoPro Hero 10 Black onboardcamera: zelfde uiterlijk, nieuwe processor

Met de GoPro Hero 10 Black heeft GoPro een nieuwe versie van de -onder motorrijders zeer populaire- onboardcamera gelanceerd. Hoewel het nieuwe model er, op de kleur van het logo na, aan de buitenkant niet anders uitziet, moet een nieuwe GP2-processor ervoor zorgen dat de camera een verbetering biedt ten opzichte van de Hero 9. Zo zijn er nieuwe opties om in te filmen: 5K/60p, 4K/120p en 2.7K/240p waarvan de eerste extreem scherp beeld moet opleveren en de laatste twee vooral voor social media leuk zijn. 

Verder is een klein detail aan de buitenkant van de camera juist een aardige upgrade voor motorrijders: de lens heeft een hardere (vervangbare) cover, zodat vliegen of steentjes mogelijk minder snel schade veroorzaken, terwijl er nu ook een waterafstotende coating overheen zit. Voordeel daarvan is dan weer dat er bij regen minder druppels op blijven staan. Ook is de touchscreen aan de achterzijde makkelijker te bedienen. 

Groot voordeel van dezelfde behuizing is dat alle accessoires, mounts en opladers blijven passen, iets waarmee GoPro in het verleden nog wel eens wisselvallig was. Toch zal GoPro bij volgende modellen met meer moeten komen dan dergelijke kleine upgrades, de concurrentie is immers al heel dichtbij gekomen, met vaak een betere prijsstelling dan de relatief dure Hero’s.

De nieuwe GoPro Hero 10 Black kost € 429,98 inclusief het eerste jaar GoPro Subscription. Die Subscription is vooral een aanrader voor motorrijders die de camera nog wel eens kapot laten vallen, dan wordt er kosteloos een nieuwe opgestuurd. De Hero 9 Black, die gevoerd blijft worden, kost nu € 379,98 en de Hero 8 Black blijft met € 309,98 ook een prima keuze. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief