Skip to main content

Nieuwe Dunlop SportSmart TT motorband voor straat èn circuit

Dunlop kondigt een nieuwe motorband aan voor gecombineerd gebruik op straat en op het circuit; de Dunlop SportSmart TT, waarbij TT staat voor Track Technology. De TT is bedoeld voor moderne superbikes en supersport modellen, alsmede de nieuwste “supernakeds” met veel vermogen en sportieve rijeigenschappen. Zelf meldt Dunlop dat ze met de SportSmart TT voor het eerst in 10 jaar weer met een band voor zowel straat- als circuitgebruik komen, de vorige Dunlop hiervoor was de Qualifier. 

Qua techniek worden er twee highlights genoemd: een nieuwe polymeer voor de compound, die zowel voor consistente prestaties als een breed inzetgebied zorgt. Daarnaast is de bekende NTEC techniek vernieuwd, deze wordt nu ook NTEC RT genoemd, waarmee het contactvlak naar believen aangepast kan woren door met de bandenspanning te variëren. Hierdoor zou er op straat een normale bandendruk gebruikt kunnen worden maar kan het -op het circuit- het contactvlak door het verlagen van de bandenspanning wel met 24% vergroot worden. 

Dunlop ziet haar sportieve range voor verschillende ervaringsniveaus en inzetgebied nu als volgt: de D213 GP Pro voor de ‘professional’ motorrijder, GP Racer D212 voor de ervaren circuitrijder, SportSmart2 Max voor de straatrijder die af en toe het circuit opgaat en nu dus voor de ervaren circuitrijder die er ook op straat mee wil motorrijden de nieuwe SportSmart TT. De SportSmart TT is daarmee de vierde nieuwe Dunlop in 10 maanden, al komt deze pas beschikbaar in maart 2018.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws