Skip to main content

Nieuwe Dunlop RoadSmart 4 SP en GT motorbanden nu ook in Europa

Dunlop kondigt aan dat de nieuwste versie van haar RoadSmart sport-touring motorband, de RoadSmart 4, nu toch niet alleen voor de Amerikaanse markt is, maar ook naar Europa komt. Al een jaar geleden werd de band in de USA aangekondigd, maar toen gaf de Nederlandse importeur aan dat die waarschijnlijk niet naar Europa zou komen. Daarbij speelt een rol dat Dunlop in Europa en de USA totaal verschillende bedrijven zijn. Ondanks dat is de RoadSmart nu dus ook voor Europa aangekondigd door het Europese moederbedrijf Goodyear. 

De sporttoersector is de laatste jaren een verzamelnaam geworden van een zeer divers aantal soorten motorfietstypes, die elkaar vaak overlappen, wat het aanbod van een sporttouring band een uitdaging maakt. Naked bikes, roadsters, op de weg gerichte adventures (crossovers), hypernakeds en traditionele sport-tourers; volgens Dunlop kunnen ze allemaal met de nieuwe RoadSmart IV op weg. Voor de nieuwe band beloven de makers de nieuwe norm neer te zetten op het gebied van handling, stabiliteit, grip op nat wegdek en kilometrage. 

Twee verschillende specificaties: SP & GT

De Dunlop RoadSmart IV is ontwikkeld voor 17 van de 20 bestverkochte motorfietsen in Europa. Die Top 20 varieert van motorrijders met adventure-modellen als de BMW R1250GS, maar erin staan ook crossovers als de Yamaha Tracer of naked bikes als de Kawasaki Z-modellen. In de meest populaire maten (120/70ZR17 voor; 180/55ZR17 en 190/55ZR17 achter) heeft Dunlop twee verschillende versies van de RoadSmart IV ontwikkeld. De SP-variant is geoptimaliseerd voor lichtere en sportievere wegmachines, terwijl de GT-variant is afgesteld om gebruikt te worden onder de grotere toermotoren. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws