Skip to main content

Nieuwe 2023 kleurstellingen Kawasaki Z900, Z900RS en ZX-10R

In Indonesië heeft Kawasaki van een aantal modellen al de 2023 kleurstellingen laten zien. Vraag is altijd of die dan ook naar Europa en/of de Benelux gaan komen, maar dat is -bij niet al te afwijkende kleuren- vaak wel zo. In het geval van de 2023 Kawasaki Z900, op dit moment één van de bestverkochte motoren in Nederland, gaat het om een nieuwe zwarte versie, die dan officieel ‘Metallic Matte Graphene Steel Gray’ heet en groene velgen heeft. De nieuwe kleurstelling lijkt erg op de huidige 2022 Metallic Spark Black/Metallic Flat Spark Black kleurstelling, maar details van een aantal groene kleuraccenten, zoals de typeaanduiding op de kuipdelen naast de tank en een streep op de koplamp, zijn toch anders. Met daarbij dus ook nog die groene velgen. Technisch gezien zijn er geen veranderingen. 

Daarnaast laat de Indonesische Kawasaki-vestiging nog een aantal kleurstellingen voor 2023 zien, waaronder de Z900RS in zwart/rood en de Z900RS Cafe in een zwart/gouden kleurencombinatie die doet denken aan de John Player Special modellen van weleer, maar dit model wordt in de Benelux niet meer actief gevoerd wegens te weinig vraag. Iets wat met deze kleurstelling overigens misschien zou kunnen veranderen. De Vulcan S is ook op details gewijzigd.

Die afwezigheid op onze markt geldt helaas ook voor de Ninja ZX-6R (geen Euro5 homolgatie) en de nooit in Europa gevoerde Ninja ZX-25R, de lichte viercilinder die veel toeren draait en waarover geruchten gaan dat er binnenkort een 400cc-versie onder de klassieke ZXR400-naam van naar Europa gaat komen. 

Verder zijn er nieuwe graphics voor de 2023 Kawasaki ZX-10R KRT Edition superbike. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws