Skip to main content

Nieuwe 2021 kleuren Kawasaki Ninja ZX-6R USA, einde in Europa

In Amerika heeft Kawasaki Motor een drietal nieuwe kleurstellingen voor de Kawasaki Ninja ZX-6R laten zien, die overigens allemaal niet naar Europa gaan komen. Twee daarvan lijken inderdaad nogal op de Amerikaanse markt afgestemd, maar de Kawasaki-groene Lime Green/Ebony/Pearl Blizzard White-kleurstelling lijkt toch wel een logisch model voor Europa, vooral omdat de KRT-kleurstelling erg lijkt op die van de nieuwe 2021 Kawasaki Ninja 650, die in Nederland al officieel aangekondigd is. 

Punt is eerder dat de ZX-6R niet voorzien is van een EURO5 homologatie, waardoor het model in 2021 helemaal niet meer nieuw leverbaar zal zijn als straatmotor. Dit zal betekenen dat de straatversie met 636 cc helemaal van de prijslijst verdwijnt, tenzij ze met een nieuw model komen. Kawasaki levert op bestelling altijd nog wel een 599 cc-versie voor circuitgebruik, dit zou niet hoeven te veranderen omdat op het circuit de EURO5-regels niet van toepassing zijn. 

De markt voor supersportmotoren daalt al jaren erg hard, wat de Japanse fabrikanten wel voor een uitdaging stelt: het model is wel populair op het circuit maar voor de diverse supersportkampioenschappen is een straathomologatie een vereiste. Die homologatie is erg kostbaar en verdient zichzelf niet meer terug. De homolgatie is sowieso bijna zinloos omdat de 600’s juist alleen nog maar op het circuit gebruikt worden. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws