Nieuw: Seat E-Concept elektrische motorscooter

Het Spaanse automerk Seat heeft tijdens het Smart City Expo Congress in Barcelona een elektrische motorscooter gepresenteerd. Dit in het kader van Seat’s Urban Mobility strategie, deze strategie richt zich met name op vervoer in en rondom steden. Voor nu is de Seat E-Concept, zoals de naam al zegt, een conceptmodel. Het automerk heeft echter aangegeven productie en verkoop te willen starten in 2020.

Voor het produceren is Seat de samenwerking aangegaan met het eveneens Spaanse Silence Scooters. Dit bedrijf heeft in Nederland ook voet aan de grond, zo heeft de gemeente Den Haag in april van dit jaar 20 scooters van de Silence S01 aangeschaft. De gemeente zet deze in voor bijvoorbeeld parkeerhandhaving. Daarnaast zijn er tal van bezorgbedrijven die gebruik maken van de Silence. De specificaties van Seat’s E-Concept en de Silence S01 komen dan ook grotendeels overeen. Seat zelf geeft echter aan dat de E-Concept een volledig nieuwe motorscooter is. Wat uiteraard wel volledig nieuw is, is het uiterlijk van de Seat ten opzichte van Silence. Hierbij valt met name de voorkant met het verlichtte Seat logo op. De wijze waarop het accupakket gemonteerd is, komt overeen met de Silence S01. Het accupakket is namelijk volledig uitneembaar en voorzien van wieltjes en een uitschuifbaar handvat, zoals bij een rolkoffer. Door dit handige systeem kan de accu gemakkelijk overal mee naar toe genomen worden om deze op te laden. Seat geeft aan dat het ook bij mobiele oplaadpunten mogelijk moet zijn om de accu op te laden. De kosten hiervoor zouden volgens de berekeningen van Seat rond de €0,70 cent moeten liggen.

Wanneer de accu volledig is opgeladen kan er met Seat E-Concept maximaal 115 kilometer ver gereden worden. Dit komt overeen met wat Silence meld op de eigen site. Die geven aan dat er tussen de 70 en 115 kilometer op een volle accu gereden kan worden. De topsnelheid van de E-Concept is exact 100 kilometer per uur. Deze snelheid is mede mogelijk door het piekvermogen van 15 Pk, in normale omstandigheden wordt 10 Pk door de elektrische motor afgegeven. Met de E-Concept is het mogelijk om in minder dan 4 seconden de 50 kilometer per uur te halen. Seat claimt dan ook een extreem hoog koppel van 240 Nm. Om een duidelijk beeld te geven; dit is 40 Nm meer dan de Energica Ego en Eva Ribelle! Hiermee zijn de cijfers afwijkend ten opzichte van Silence S01, wat er op zou kunnen wijzen dat er een krachtigere elektro motor is gebruikt voor Seat’s conceptmodel.

Onder het zadel biedt de E-Concept ruimte voor twee integraal helmen. Daarnaast komt er ook een app op de markt, waardoor een smartphone te koppelen is aan de Seat. Doormiddel van deze app moet het niet alleen mogelijk zijn om de status van de batterij weer te geven. Ook de locatie van motorscooter wordt in de app opgeslagen, waardoor de Seat altijd weer terug te vinden is. Prijzen zijn door Seat nog niet bekend gemaakt.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief