Skip to main content

Nieuw: MV Agusta Brutale 1000RR Assen

In een persbericht met de aankondiging van alle activiteiten tijdens de Tabac Classic GP komend weekend, verklapt de organisatie de onthulling van een wel zeer bijzondere Limited Edition MV Agusta: de MV Agusta Brutale 1000 RR Assen. Deze speciale uitvoering beleeft komende vrijdagavond zijn wereldpremière op het TT-Circuit.

“Het is misschien wel de grootste lofprijzing die het Circuit van Drenthe ooit mocht ontvangen; een legendarisch motormerk dat in gelimiteerde oplage een motorfiets op de markt brengt als ode aan het TT-circuit. De samenwerking tussen MV Agusta en de TABAC Classic GP Assen markeert de terugkeer van het Italiaanse motormerk naar de ‘Kathedraal’ van de motorsport, waar het maar liefst 35 Grand Prix-overwinningen behaalde.”

Blauwe tank, witte achterkant

Behalve één foto van de blauwe benzinetank en een ander beeld met een deel van de blauw/witte kleurstelling, ontbreken nog alle details. Maar, Limited Editions van MV Agusta laten maar zelden motorische aanpassingen zien. Dat lijkt ook onnodig, met 208 PK voor het standaardmodel van de exclusieve 998cc viercilinder naked bike. De upgrades blijven meestal dan ook beperkt tot uiterlijke veranderingen en luxere componenten. Zo was er bij de MV Agusta Brutale 1000 Nürburgring in 2022 (150 stuks) vooral sprake van gewichtsvermindering door lichtere wielen en een (overigens niet straatlegaal) uitlaatsysteem.

UPDATE: inhoud Special Parts Kit “Assen”

  • Titanium Arrow uitlaten met control unit
  • Aluminium tankdop
  • carbon zadelkap
  • CNC gefreesde rem- en koppelingshendel
  • Motorhoes

Geen koopje

Voor wie denk dat er ook een Nederlandse (‘geen cent teveel’) prijs voor de MV Agusta Brutale 1000RR Assen komt; de Brutale 1000 Nürburgring kostte destijds al € 45.750,- terwijl het standaardmodel van de Brutale 1000RR in 2022 al € 38.900,- moest opbrengen.

Verkoop via KTM

Overigens zal de verkoop via de Nederlandse KTM-organisatie gaan verlopen, die op dit moment nog bezig is een nieuw MV Agusta-dealernetwerk op te bouwen, nadat KTM/Pierer 25,1% van de aandelen in MV overnam. Op dit moment vermeldt de MV Agusta website er twee in Nederland.

2023 MV Agusta Brutale 1000RR standaard
Standaardmodel 2023 MV Agusta Brutale 1000RR

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws