Skip to main content

Nieuw: Metzeler Sportec M9 RR, Roadtec 01 SE, Racetec TD Slick en Roadtec Scooter

Motorbandenfabrikant Metzeler kondigt aan dat het haar assortiment in 2020 zal uitbreiden met vier nieuwe motor- en scooterbanden: Sportec M9RR, Roadtec 01 SE, Racetec TD Slick en Roadtec Scooter zijn de nieuwe producten in het assortiment van het Duits/italiaanse bandenmerk. De Sportec M9 RR is de opvolger van de Sportec M7 RR in het Supersport- en Superbike-segment. De Roadtec 01 SE is een evolutie van de Roadtec 01 voor naked bikes, supersport- en sporttoer motorfietsen. De Racetec TD Slick is een nieuwe (profielloze) slick voor liefhebbers van circuitdagen en racers. Ten slotte is de Roadtec Scooter de opvolger van de FeelFree-lijn voor stedelijke mobiliteit, woon-werkverkeer en andere inzetgebieden van motorscooters.

Sportec M9 RR
De Sportec M9 RR volgt de M7 RR op, meer gericht op de moderne superbikes die gebruik maken van elektronische rijhulptechnologie, ondersteund door geavanceerde sensoren die de rijder meer veiligheid bieden. De Sportec M9 RR is voornamelijk ontwikkeld voor eigenaren van supersports en nakeds met een sportieve rijstijl die hun motoren bijna elke dag en in alle omstandigheden gebruiken, van de stadsjungle tot de bochtige weekendwegen. Het volledige Sportec M9 RR-assortiment omvat 3 maten voorbanden en 9 achterbanden. 

Roadtec 01 SE
Na het succes van de Roadtec 01 sinds 2015 in het segment van de sporttoerbanden, heeft Metzeler besloten om de nieuwe Roadtec 01 SE te introduceren. De Roadtec 01 SE levert uitzonderlijke prestaties in natte omstandigheden en lange duurzaamheid. Verder verbeteren de sportieve functies qua grip en bestuurbaarheid voor berijders van superbikes/supersports, naked bikes en sportieve toerrijders. De voorbanden van de Roadtec 01 SE erven de nieuwste versie van de silica-compound die wordt gebruikt voor de Roadtec 01 en hebben hetzelfde loopvlakpatroon in het midden. De achterband van de Roadtec 01 SE heeft een dubbele compound en een sportievere evolutie van het Roadtec 01 profiel.

Racetec TD Slick
De Racetec TD Slick is een profielloze band voor het circuit, die snel en gemakkelijk te gebruiken is. Hij kan zonder bandenwarmers worden gebruikt en heeft volgens Metzeler geen speciale setting nodig voor optimale prestaties. Daarnaast zij er gelijkblijvende prestaties, ook na slijtage en de bijzondere optie om de draairichting van de achterband om te keren, als de circuitconfiguratie meer slijtage aan één kant van de band genereert. De nieuwe band zal verkrijgbaar zijn in vier maten op 17 inch: 120/70 voor en 180/55, 190/55 en 200/55 achter.

Roadtec-scooter
De Roadtec Scooter is de nieuwe band voor alle soorten (motor)scooters met wielen van 10 tot 16 inch. De Roadtec Scooter biedt extreme flexibiliteit en veelzijdigheid bij de meest uiteenlopende weers-, temperatuur- en wegdekomstandigheden, in stedelijke gebieden en daarbuiten. Het volledige assortiment omvat 51 maten, en Roadtec Scooter zal geleidelijk huidige Metzeler scooter-aanbod, inclusief Feelfree, Feelfree Wintec en Me7Teen, vervangen. Roadtec Scooter zorgt daarbij voor meer grip op natte en gladde oppervlakken, gebruik bij een groter temperatuurbereik en verbeterde handling. Het profiel van deze nieuwe band is rechtstreeks gebaseerd op de Roadtec 0. In vergelijking met zijn voorgangers heeft Roadtec Scooter daarnaast een rondere vorm om het contactvlak van het loopvlak te vergroten, met een stijvere opbouw om het profiel te ondersteunen en de handling te verbeteren. Alle Roadtec Scooter radiaalbanden hebben een dubbele compound voor de achterband.

  

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws