Nieuw: Eyelights heads-up display

Het Franse Eyelights heeft een heads-up display ontwikkeld voor in je helm. Volgens het bedrijf vergroot dit veiligheid van de rijder, omdat deze zijn ogen niet meer naar beneden hoeft te richten om zaken als snelheid en route te bekijken. De module weegt rond de 160 gram en past op en in iedere helm. Aan de buitenzijde van de helm moet het onderdeel dat verbinding kan maken met je telefoon geplakt worden en in de helm wordt het gedeelte gemonteerd dat de nodige informatie projecteert op het vizier. Door de koppeling te maken met je telefoon worden dan onder andere snelheid en navigatie geprojecteerd op het vizier. Naast deze zaken waarschuwt het systeem de rijder ook voor gevaarlijke situaties zoals scherpe bochten. Het systeem is te bedienen via spraakbesturing, zodat bijvoorbeeld muziek afgespeeld kan worden of er telefoon gesprekken kunnen worden gevoerd.

Een koppeling met andere blue-tooth apparaten is mogelijk, zodat er gesproken kan worden met de passagier. Dit is echter gelimiteerd over een afstand van 50 meter, waardoor het niet te gebruiken is zoals de communicatiesystemen Senna of Cardo. Ook een koppeling met andere navigatie systemen ontbreekt, waardoor er enkel genavigeerd kan worden door middel van de eigen app, die gebruikt maak van HERE maps. GPX-files zijn echter niet te downloaden, maar Eyelights geeft aan hier aan te werken. Wel kunnen er in de route waypoints ingesteld worden. Over de app van Eyelights; die zou volgens de site te downloaden zijn in de appstore en playstore. Op moment van schrijven is de app echter niet te vinden met de telefoon, maar alleen via de PC. Alle informatie is echter nog in het Frans.

Het apparaat is wel te bestellen via de site en kost €499,-. Naast de heads-up display levert Eyelights dan een set speakertjes met microfoon en gratis toegang tot de app met kaart updates. Daarnaast verhuurt Eyelights de complete module voor €16.90 per maand.

{snippet YTVideo|mCRLVR88YSM}

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief