Nieuw: elektrische Niu RQi-GT en TQi-GT

Tijdens de Consumers Electronics Show in Las Vegas heeft fabrikant Niu twee nieuwe modellen gepresenteerd. De Chinese fabrikant die voornamelijk bekend is vanwege de elektrische scooters, kwam in Las Vegas met een elektrische motorfiets; RQi-GT en een elektrische overdekte motorscooter; TQi-GT. Daarnaast maakte Niu van de gelegenheid gebruik om de nieuwe app, die op het 5G netwerk draait, te presenteren.

RQi-GT
Deze motorfiets van de Chinese fabrikant is met name geschikt voor gebruik in en rondom de stad. Door de topsnelheid van 160 kilometer per uur moet de RQi-GT ook op de rond- en snelwegen goed mee kunnen komen. In totaal moet het mogelijk zijn om maximaal 128 kilometer ver te komen op één accu lading. Dit is echter wel onder de meest gunstige omstandigheden, waarbij er rond de 50 km/h per uur gereden wordt. Hoe snel de accu leeg raakt bij hogere snelheden is niet bekend.
De complete accu zelf bestaat uit twee los te verwijderen batterijen van gecombineerd 6 kilowattuur. Hiermee is een topvermogen beschikbaar voor de elektro motor van 41 Pk. De motor zelf gebruikt tandriemen om uiteindelijk de ketting naar het achterwiel aan te drijven. Verder is de RQi voorzien van verschillende rij-modi, ABS, traction control en een meedraaiende koplamp in de bochten.

TQi-GT
Deze motorscooter is naast overdekt ook voorzien van twee wielen aan de voorzijde. Meest bijzondere aan deze constructie is dat deze een zelfbalancerende werking heeft. Daarnaast biedt de TQi autonoom rijden tot een bepaald level aan, waaronder automatisch inparkeren. In hoeverre zelfstandig rijden verder mogelijk is, wordt door Niu niet duidelijk gemaakt. Qua veiligheidsfuncties benoemd Niu enkel ABS, maar aangezien enige mate van autonoom rijden mogelijk moet zijn, is het aannemelijk dat er meer veiligheidssystemen aanwezig zijn.
De driewieler is door zijn bescheiden topsnelheid van rond de 80 kilometer per uur echter wel duidelijk gericht op gebruik in en rondom de stad. Evenals de RQi is de totale afstand die afgelegd kan worden maximaal 128 kilometer. Over het accupakket en de elektro motor wordt verder niets genoemd.

Niu TQi

Beide modellen zijn wel voorzien van een accupakket dat afkomstig is van Panasonic dat via het 5G-netwerk in verbinding staat met de app. Verder beschikken zowel de RQi als de TQi over bluetooth, een volledig TFT-dashboard, anti-diefstal beveiliging en GPS-tracking. Productie moet starten vanaf de tweede helft 2020.

5G Connectiviteit
In de toekomst wil Niu alle nieuwe modellen gaan voorzien van een 5G verbinding. Deze snelle manier van data overdracht maakt het voor Niu en de gebruiker mogelijk om veel meer met het voertuig te kunnen. Zo kunnen live de voertuig instellingen, maar bijvoorbeeld ook batterij capaciteit gevolgd worden. Verder moet het mogelijk zijn om via deze verbinding het voertuig op slot te zetten, van het slot te halen en te starten. Naast deze zaken die vooral gezien kunnen worden als gadgets, is het door het 5G netwerk ook mogelijk om bijvoorbeeld storingsrapporten en onderhoud uit te lezen of de laatste updates te installeren.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief