Nieuw: BMW S1000RR M Performance onderdelen

BMW heeft extra onderdelen bekend gemaakt voor de S1000RR, het gaat hierbij om onderdelen die gaan vallen onder het nieuwe M-label. Zoals Nieuwsmotor.nl in 2018 al wist te melden is de naam ‘HP’ voor de sportiefste onderdelen van BMW motoren komen te vervallen, om ruimte te maken voor het M-label dat ook voor de auto’s wordt gevoerd. Een jaar later wist Nieuwsmotor.nl eveneens te melden dat de M1000RR als modelnaam geregistreerd is.

De onderdelen die nu zijn gepresenteerd, maken van de S1000RR echter geen volwaardig M model. Wel is het zo dat de nieuwe onderdelen juist de meer sportieve rijder aan zouden moeten spreken, omdat een groot deel van onderdelen speciaal ontwikkelt is voor het circuit. Hierbij is er met name rekening gehouden met het reduceren van gewicht door gebruik te maken van carbon. Onderdelen die direct opvallen zijn de spatborden en de kettingbeschermer. Ook zijn er enkele kleine panelen beschikbaar gekomen in carbon. De wielen kunnen niet enkel in gesmeed aluminium gekocht worden, maar zijn ook te bestellen in het carbon. Ondanks dat BMW aangeeft dat al de carbon onderdelen ontwikkelt zijn met het oog op gewichtsreductie, wordt er niet aangegeven hoeveel gewicht er dan in totaal bespaart wordt.
Om de S1000RR ergonomisch op de wensen van de rijder aan te passen, zijn er ook speciale M-onderdelen te bestellen. Onder andere de instelbare M-voetsteunen die speciaal ontwikkelt zijn voor gebruik op het circuit. Tevens zijn er verschillende M-zadels te bestellen die de hoogte hoger of juist lager kunnen maken. Ook speciaal voor het circuit ontwikkelt zijn het inklapbare en verstelbare koppelings- en remhendel. Om de S1000RR nog meer aan te kunnen te passen aan de wens van de rijder is er ook een nieuwe stuurklem beschikbaar, waarmee de linker en rechter stuurhelft onafhankelijk van elkaar te verstellen zijn.
Prijzen van de verschillende onderdelen zijn nog niet bekend gemaakt.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief