Skip to main content

Nieuw: Arai Profile-V motorhelm

Arai introduceert een nieuw instapmodel integraalhelm in de Arai collectie. Het Profile-V model is ontworpen voor nieuwe rijders die een betaalbare helm zoeken die comfortabel en veilig is en de bekende Arai kwaliteit biedt. De helm maakt net als de andere modellen uit de Arai collectie gebruik van een ronde buitenschaal gemaakt van een nieuwe PB-e-cLc laminaat constructie voor een lichtere helm, samen met een Multi-Density EPS schuimlaag aan de binnenkant. Ook maakt de helm gebruik van het Variable Axis System (VAS) om de helm te verstevigen bij de vizierverbindingen en heeft de helm een Hyper Ridge band aan de onderkant om de helm makkelijker op en af te zetten. Het VAS-V Max Vision vizier is Pinlock ready en de helm beschikt ook over het Pro Shade System (PSS) om met fel zonlicht een goed overzicht over de weg te houden. Daarnaast heeft de Profile-V op de voorkant en achterkant 5 ventilatie-openingen inclusief een gedeeltelijk verwijderbare liner. Het Facial Contour System (FCS) van deze liner maakt een comfortabele pasvorm mogelijk en biedt ruimte voor speakers. 

In Italië is de helm in april 2019 beschikbaar en heeft het model een prijs van €459 voor de effen kleuren en €579 voor de graphics edities. De prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend. 

Technische features Arai Helmet Profile-V motorhelm

Sterke PB E-cLC buitenschaal
De Profile-V’s buitenschaal maakt gebruik van de Peripherally Belted e-Complex Laminate Construction (PB e-cLc) voor lichtgewicht sterkte: het is ontwikkeld om de impact krachten te absorberen en te verspreiden. Nieuwe materialen zijn gebruikt als vervanging van de AR mat als tussenlaag, hetgeen resulteert in een aanzienlijke gewichtsbesparing, tegelijkertijd dezelfde sterkte behoudend als de PB-cLc constructie.

Eenvoudig op te zetten
De exclusieve buitenschaal opent 5mm aan beide zijden van de onderkant en dit maakt het opzetten en afnemen van de Profile-V veel makkelijker.

Eendelige Multi Density binnenschaal
De eendelige multi-density binnenschaal is een belangrijk onderdeel van Arai’s filosofie voor bescherming en is ontworpen om de impact energie te absorberen en te verdelen zonder overbodig materiaal

Variable axis system (VAS)
VAS verlaagt de positie waar het vizier gemonteerd is, om een gladdere buitenschaal te creëren die beter om kan ga

Komplete ventilatie
De Profile-V is uitgevoerd met dubbele TDF-3 ventilatie, brow-vents en een kin ventilatie aan de voorkant, die gelinkt zijn met 5 uitlaat ventilaties voor optimale koeling.

Dual intake vents
De dubbele inlaat ventilaties geleiden verkoelende lucht in de helm met een minimum aan geluid.
Ze kunnen geopend of gesloten worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Twin brow vents
Arai’s klassieke brow-vents geleiden de luchtstroom naar het voorhoofd zonder dat er gaten in het kritieke deel van de binnen- en buitenschaal gemaakt dienen te worden.

Kinventilatie
De kinventilatie werkt met drie standen en levert een koele luchtstroom naar de rijder; het helpt ook om het beslaan van het vizier tegen te gaan.

Nek en 1-delige achter uitlaat
De nek en 1-delige achter uitlaat verbeteren de ventilatie en bevorderen de uitstroom van warme lucht uit het helm interieur.

Zij uitlaten
Onderdruk gegenereerd door de geïntegreerde zij uitlaten bevordert de uitstroom van warme lucht.
Een inwendig stuk schuim verminderd het overtollige geluid zonder in te boeten op de prestaties.

VAS-V Max Vision Vizier
Het VAS-V MAX Vision vizier geeft een uitstekend zicht in alle weersomstandigheden en een optionele Antifog Pinlock insert kan worden gemonteerd.

Nieuw visier mechisme
Het 3-D vizier mechanisme, geleend van onze F1 helmen, kan met een hand bedient worden en sluit het vizier veilig af.

Pro Shade System (PSS)
Het optionele PSS biedt een flexibele bescherming tegen zonnestralen zonder de sterkte en de integriteit van de buitenschaal negatief te beïnvloeden.

Facial Contour System (FCS)
FCS geeft een stevige, comfortabele pasvorm op de kaaklijn door het gebruik van een schuim-veer constructie in het wangstuk, hetgeen in kan drukken en uitveren zonder overtollige druk.

Semi-verwijderbaar interieur
Het bovenste gedeelte van het interieur blijft op zijn plaats, maar de rest is met klittenband bevestigd en kan eenvoudig verwijderd worden om te reinigen. De wangstukken zijn ook uitneembaar.

Speaker pockets
De geïntegreerde speaker pockets zijn ontworpen om duidelijk te functioneren zonder het comfort of bescherming te beïnvloeden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws