Skip to main content

Nieuw: Alpinestars airbagvest Tech-air 5

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Alpinestars de nieuwste variant van de Tech-air lijn gepresenteerd. De nieuwste telg krijgt de naam Tech-air 5 mee. Dit vest blaast zichzelf op tijdens een crash en dient dus als een soort airbag. Het opblazen van het vest gebeurd in een tijd van maximaal 40 milliseconde. Door de airbags zijn schouders, borst, ribben en de volledige rug beschermd. Alpinestars zelf claimt dat de bescherming op de rug zelfs gelijk staat aan 18 CE goedgekeurde rugprotecties.

Nieuw is dat de Tech-air 5 past onder iedere jas van textiel of leer, mits daar minstens 4 centimeter ruimte is om het vest op te kunnen blazen. Uiteraard verkoopt Alpinestars zelf ook jassen die al volledig voorbereid zijn op de Tech-air 5. Het is wel nodig de jas op te laden. Dit kan door middel van een magnetische micro-USB. Op een volle lading kan het vest 30 uur mee, de status van onder andere de batterij wordt door middel van LED-lampjes aan de voorzijde weergegeven.

Ook nieuw is dat het vest voorzien is van bluetooth en dat er via een speciaal ontwikkelde app dus verbinding gemaakt kan worden met het vest. Naast het weergeven van de status van de batterij en het vest zelf, kan er via de app ook een analyse gemaakt worden van de rit die je hebt gereden. Hoe dit er precies uitziet blijft wat onduidelijk. Als laatste is het via de app en bluetooth verbinding mogelijk om de firmware in het vest te updaten.
Dit laatste is nodig, omdat Alpinestars de data van gebruikers analyseert. Drie gyroscopen en drie versnellingsmeters bepalen of er sprake is van een crash en of het vest dus opgeblazen moet worden. Door middel van de verzamelde data en analyses kan de AI beter bepalen of de Tech-air 5 opgeblazen moet worden. Op dit moment claimt Alpinestars dat er al data gebruikt is van miljoenen kilometers en duizenden crashes van gewone consumenten, maar ook van MotoGP rijders. Deze data is gebruikt tijdens de ontwikkeling van de Tech-air 5.
In Nederland wordt de Tech-air 5 verkocht voor een prijs van €599,-.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws