Skip to main content

Nieuw: 2024 Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

Ducati brengt een eerbetoon aan het design van de legendarische 916 met de Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916. Deze zal worden geproduceerd in een genummerde en gelimiteerde oplage van 500 exemplaren.

Eerbetoon aan de iconische 916

De Panigale V4 SP2 30th Anniversario 916 is Ducati’s eerbetoon aan een motorfiets die een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf vertegenwoordigde. Een waar icoon van design en de racewereld.

De onmiskenbare kenmerken en het supersportieve karakter van de Ducati 916 van waaruit het design-DNA van alle Ducati sportmotoren voortkomt zijn terug te vinden op de Panigale Anniversario. De genen van de 916 zijn terug te vinden in het golvende aanzicht van bovenaf en in elementen als de koplamp, de neus, de luchtinlaten, de V van de kuip, de ruitvormige tank, de korte en wendbare kont en de enkelzijdige achterbrug.

Livery

De Panigale Anniversary krijgt de kleurstelling in racegraphics van de sportgeschiedenis van Ducati en wel die van de motor waarmee Carl Fogarty in 1999 het Superbike Wereldkampioenschap wist te winnen.

De iconische driekleur op de kuip, de witte nummerplaten en het cijfer 1 zijn overgenomen en herzien in een moderne uitvoering.

Gelimiteerde oplage

De Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916 wordt geproduceerd in een genummerde en gelimiteerde serie van 500 stuks. Net als de racemotor waaraan hij zijn kleurstelling ontleent wordt hij alleen aangeboden in de configuratie als éénzitter en wordt hij verrijkt met de aluminium kroonplaat met lasergravure van de modelnaam en het unieke nummer. Ten slotte wordt de Panigale Trentesimo Anniversario 916 geleverd met een certificaat van echtheid en een speciale motorhoes.

Fraaie details

De technische uitrusting combineert de SP2-specificaties met een reeks fijne details die deze fiets nog unieker maken. De Panigale V4 SP2 30th Anniversario 916 heeft namelijk een racetankdop van aluminium, luchtkanalen voor het koelen van de voorremmen, een hitteschild voor de uitlaat, vleugels met dubbel profiel en een voorspatbord van koolstofvezel.

Carbon Wielen

De vijfspaaks wielen zijn van carbon die het gewicht met 1,4 kg verminderen in vergelijking met de gesmede Marchesini van de V4 S en 3,4 kg in vergelijking met die van de Panigale V4. Het traagheidsmoment wordt met ongeveer 26% verminderd aan de voorkant en 46% aan de achterkant waardoor de fiets wendbaarder, minder vermoeiend en nauwkeuriger wordt bij acceleratie.

Remmen

Het remsysteem is het beste in zijn klasse: dankzij de Brembo Stylema R-remklauwen en koelkanalen biedt het een hoge remefficiëntie en een constante remuitslag van de hendel, zelfs tijdens lange circuitsessies. De Brembo MCS-hoofdremcilinder met afstandsbediening maakt een eenvoudige, intuïtieve aanpassing van het gevoel en de afstand tot het stuur mogelijk zonder te hoeven stoppen.

Ergonomie

De verstelbare aluminium voetsteunen maken het mogelijk om de rijpositie aan te passen aan elke lichaamsbouw en maken het gebruik van de standaard Ducati Quick Shift Up & Down mogelijk. Deze kan worden geconfigureerd als een traditionele versnellingsbak of met een racepatroon. Ten slotte maakt het Ducati Data Analyser+ data-acquisitiesysteem het mogelijk om de prestaties van de rijder te monitoren.

Track-ready kit

De motorfiets wordt geleverd met een track-ready kit bestaande uit aluminium doppen voor het verwijderen van de achteruitkijkspiegels, kentekenplaathouder verwijderingsset, open carbon koppelingsdeksel en het Ducati Data Analyser+ data-acquisitiesysteem.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws