Skip to main content

Nieuw 2024: Ducati Diavel for Bentley limited edition

Ducati en het iconische automerk Bentley hebben in Miami gezamenlijk de Ducati ‘Diavel for Bentley’ gepresenteerd; een nieuwe, limited-edition uitvoering van de 2024 Diavel om het beste van beide merken te vieren zo wordt gemeld.

Oplage van 500+50

Het project is ontstaan uit de samenwerking tussen de twee fabrikanten Ducati en Bentley. Geïnspireerd op de Bentley Batur en gebouwd op de technische basis van de Diavel V4. De exclusieve Diavel zal beschikbaar komen in een genummerde en gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren. En als dat nog niet exclusief genoeg is komt er daar bovenop ook nog een gelimiteerde en genummerde oplage van 50 extra exemplaren die de naam ‘Diavel for Bentley Mulliner’ krijgt. Speciaal gereserveerd voor Bentley-klanten die daarmee de kans krijgen om de Diavel nog unieker te maken door dezelfde kleur te kiezen als hun auto of een van de kleuren uit het exclusieve palet dat is geselecteerd door de ontwerpers.

Uniek ontwerp met speciale kleurstelling

De Diavel for Bentley kenmerkt zich door een volledig nieuw ontwerp met unieke componenten en een speciale kleurstelling. In samenwerking met de ontwerpers van Bentley werd het nieuwe ontwerp gebaseerd op de Bentley Batur. Bentley’s krachtigste productieauto ooit met een 740 pk sterke twin-turbo W12-motor die in slechts 18 exemplaren geproduceerd wordt. Bij het ontwerp werd voornamelijk de horizontale lijnen van het zijaanzicht overgenomen. De kleur Scarab Green is rijk aan metallic tinten en komt uit het Bentley Mulliner-palet.

De gesmede velgen zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor deze Diavel en herinneren aan de vormen van die van de auto. Veel van de bodywork-onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig carbon zoals de spatborden, koplampafdekking, motor-, uitlaat- en radiateurafdekkingen, radiateurkappen en zijpanelen.

Motorblok

De Diavel for Bentley maakt gebruik van het 1.158 cc V4 Granturismo-motorblok dat 168 pk levert. Het is rijk aan koppel maar ook licht en compact met een bruikbaar vermogen vanaf het laagste toerental. De Twin Pulse-verbrandingsvolgorde, samen met het speciale uitlaatsysteem moet zorgen voor een karakteristieke en onmiskenbare sound.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws