Skip to main content

Nieuw: 2024 Benelli Tornado Naked Twin 500

Benelli

Benelli QJ presenteert voor 2024 een volledig nieuw ontwerp voor de Tornado 500, die vooral opvalt door een nieuwe koplamp. Die “T” zal de hele toekomstige range van naked bikes gaan sieren. Een bijzonder uiterlijk dus, wat wordt gecombineerd met de 500cc tweecilinder met een maximaal vermogen van 47,6 pk (35 kW) bij 8500 toeren en een maximumkoppel van 46 Nm bij 6000 tpm. Het nieuwe model is al aangepast voor de toekomstige Euro 5+ regelgeving.

Daarvoor zijn er enkele updates doorgevoerd aan het uitlaatsysteem, met nieuwe katalysatoren en luchtifilter, waardoor het inlaatsysteem zowel qua prestaties als emissie een stap vooruit maakte.

Chassis

Het chassis van de Tornado Naked Twin 500 bestaat uit een stalen buizenframe. Het is volgens de Chinese makers een zeer compacte en wendbare motorfiets, mede dankzij een wielbasis van 1451 mm. De vering bestaat uit een upside-down vork met dikke veerpoten van 50 mm en een veerweg van 125 mm, gecombineerd met een achterbrug met centrale schokdemper, verstelbaar qua veervoorspanning en rebound, met een veerweg van maar 41,2 mm.

Het remsysteem is aan de voorkant voorzien van dubbele, semi-zwevende schijven met een diameter van 320 mm, gecombineerd met een radiale remklauw met vier zuigers en ABS. Aan de achterkant is er een schijf met een diameter van 260 mm. De 17″ aluminium velgen zijn voorzien van 120/70 en 160/60 banden en de tank heeft een inhoud van 14 liter.

T-koplamp

De QJ Benelli is ook voorzien van een 5” kleuren TFT-display met connectiviteitsfuncties. De Tornado Naked Twin 500 heeft vooraan richtingaanwijzers die in de handkappen zijn geïntegreerd. De koplampunit is volledig LED, waarbij de DRL-koplamp dus een zeer opvallende “T”-vorm heeft, terwijl het achterlicht in de richtingaanwijzers is geïntegreerd.

De Benelli Tornado Naked Twin 500 zal vanaf de eerste helft van 2024 verkrijgbaar zijn bij alle Benelli-dealers. De prijs volgt nog.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws