Skip to main content

Nieuw: 2023 Vespa Gtv sportieve motorscooter

Vespa komt in 2023 uit met een geheel nieuwe versie van de Gtv die voor het eerst het levenslicht zag in 2006. De klassieke uitstraling met de karakteriserende lage koplamp gemonteerd op het voorspatbord en het metalen buisstuur vormen nog steeds de basis met verwijzing naar de iconische modellen van destijds. De nieuwe 2023 versie wordt nu uitgerust met een up-to-date technologiepakket dat moet zorgen voor de meest sportieve Vespa tot op heden.

 Meest krachtige Vespa ooit

De nieuwe 2023 Vespa Gtv wordt aangedreven door het zogenoemde 300 hpe blok (High Performance Engine). De sterke eencilinder heeft 4-kleppen timing, vloeistofkoeling en elektronische injectie en is goed voor 23, 8 pk (17,5 kW) en is daarmee het krachtigste motorblok dat ooit in een Vespa is gemonteerd.

Een sportievere Gtv met een authentieke stijl

De nieuwe Vespa Gtv is sportiever geworden en is moderner uitgerust met onder andere full-led verlichting, inclusief de kenmerkende lage koplamp. Ook het nieuwe dashboard is nu geheel digitaal geworden, waarbij het wel zijn elegante ronde vorm heeft behouden.  Het LCD-instrumentarium geeft veel informatie als maximale snelheid, gemiddelde snelheid, huidig ​​verbruik, gemiddeld verbruik, bereik en laadstatus van de batterij. Deze digitalisering maakt ook features mogelijk als het Vespa MIA connectiviteitssysteem (accessoire) waarmee je smartphone kan worden verbonden. Een USB-poort is standaard. Op het gebied van veiligheid wordt de Gtv standaard uitgerust met ASR elektronische tractiecontrole en een ABS-antiblokkeersysteem.

Design

Het design is aangepast met een agressief ogend topkuipje wat zorgt voor een sportief racing uiterlijk dat ook in een oranjekleurige uitvoering als accessoire verkrijgbaar is en het geheel is voorzien van oranje accenten. De vijfspaaks velgen zijn ook nieuw, matzwart geverfd met ook hier weer de terugkomende oranje details. Een ander onderscheidend element van de Vespa Gtv is het tweekleurige eenpersoons zadel met race-look waarbij het achterste deel montage klaar is voor een hardcover dat doet denken aan de typische stroomlijnkappen op wedstrijd Vespa’s, ook hier weer als accessoire verkrijgbaar. De cover is afneembaar zodat de Gtv ook als tweezitter gebruikt kan worden.

De nieuwe Vespa Gtv is verkrijgbaar in de twee kleurenschema’s Beige Avvolgente Opaco en Nero Convinto, met contrasterende oranje afbeeldingen op de voorkuip en op de zijkanten. Wanneer de Gtv beschikbaar komt en wat hij in Nederland gaat kosten is nog niet bekend gemakt.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws