Nieuw: 2023 Rieju Aventura 500 Legend met 1000 kilometer actieradius

Op de EICMA presenteerde Rieju een nieuw 2023 model: de Aventura 500 Legend. Het model is de eerste tweecilinder van het al 80 jaar bestaande Spaanse merk, maar komt niet uit eigen fabriek; de technische basis wordt bij Loncin in China gemaakt, waardoor het model onderhuids sterk lijkt op de Voge CBX50, waarvan het motorblok weer gebaseerd is op dat van de bekende Honda 500-serie. Naast dit model wordt er ook een Aventura 125 en een aantal “MR” 125cc viertakt modellen aangekondigd

Het 485cc sterke model is duidelijk gericht op de grootste markt van dit moment: die van de allroads en adventures. De Rieju heeft dan ook een 18 inch achterwiel en 21 inch aan de voorkant, waarbij een upsidedown voorvork en aluminium swingarm het buizenframe dragen. Opvallendste punt is natuurlijk de de dubbele benzinetank, met 20 liter inhoud op de normale plek en nog eens 19 liter achterin, onder het zadel van de motor. Met het -lage- verbruik van het Honda blok als uitgangspunt, zou deze 39 liter samen goed moeten zijn voor een actieradius van 1000 kilometer. Wel zal het extra gewicht van al die liters bezine de machine, die met 48 PK binnen de A2-rijbewijswetgeving zou passen, ook wel beperken in zijn souplesse. 

MotoMondo, de Nederlandse importeur van Rieju, werd op de EICMA een beetje verrast door het nieuwe model en beraadt zich daarom nu eerst even op haar positie qua verkoop van de Aventura 500 Legend. Dit om te onderzoeken of dit model het qua Nederlandse prijs (vermoedelijk boven de 10.000 euro), doelgroep en concurrentie goed zou kunnen doen op de Nederlandse markt. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief