Skip to main content

Nieuw: 2023 Husqvarna Norden 901 Expedition

Nieuw in de line-up is de 2023 Husqvarna Norden 901 Expedition. Dit nieuwe model komt boven de al gepresenteerde reguliere Husqvarna Norden 901 te staan. Wat als eerste opvalt is uiteraard het nieuwe kleurenschema, met een combinatie van blauw, groen en wit. Waarbij op de zijkappen het Expedition logo prijkt. Om tijdens het lange afstandsreizen volgens Husqvarna nog meer comfort te bieden, is de Explorer standaard al voorzien van verschillende standaard opties die op de reguliere 901 ontbreken.

Meer geschikt voor off-road

Om de Norden 901 Expedition meer geschikt te maken voor het zwaardere off-road werk, is allereerst een volledig nieuw vering van WP gemonteerd. Om precies te zijn gaat het om de WP Xplor reeks. Deze biedt een veerweg van 240 mm aan de voor- en achterzijde en is daarnaast volledig instelbaar. Nieuw is ook de verstevigde cover over het oliecarter en motorblok. Wat hierin opvalt ten opzichte van de reguliere versie, is dat deze cover nu geperforeerd is voor extra koeling.
Eveneens nieuw is de Explorer rijmodus, die nog een treetje hoger staat dan de reguliere off-road modus. Naast dat het ABS uitgeschakeld kan worden aan de achterzijde (ook al met de off-road rij-modus), is er nu ook een nieuwe variant van traction control. Deze laat in negen stappen meer of minder slip van achterwiel toe en is specifiek voor de Explorer modus

Grootste pijnpunt aangepakt

Tijdens onze rijtest van de Husqvarna Norden 901 werd het gemis van een standaard middenbok al aangegeven. Op de Expedition zit deze er standaard bij. De alarmlicht functie lijkt helaas alleen nog steeds te ontbreken. Wel zijn er andere opties toegevoegd om de reis comfortabeler te maken. Te denken valt dan aan verwarmde handvatten en een verwarmd zadel. Ook een hogere tourruit ontbreekt niet. Verder is de Norden 901 Expedition voorzien van bevestigingsbeugels, inclusief tassenset. Standaard is nu ook bluetooth koppeling met de telefoon. Via de Ride Husqvarna Motorcycles app, is het dan mogelijk om muziek te streamen of turn-by-turn navigatie instructie op het TFT-display van de Norden te ontvangen.
De basis bleef verder gelijk, dus nog steeds is daar de 889 cc paralleltwin met 105 Pk en 100 Nm koppel. Groot pluspunt blijft natuurlijk de flinke benzinetank van 19 liter, waarbij Husqvarna een bereik claimt van meer dan 400 kilometer.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws