Skip to main content

Nieuw: 2022 Triumph Tiger Sport 660 crossover adventure

Op basis van de succesvolle Triumph Trident 660 kondigt Triumph Motorcycles nu een instapmodel adventure crossover aan op hetzelfde platform, waarbij er motorisch weinig ruimte is voor verschil met de 81 PK en 64 Nm van de driecilinder uit de Trident. Het nieuwe model zal vooral de strijd aan moeten gaan met de Yamaha Tracer 7 en Aprilia Tuareg 660, maar (in iets minder mate) ook met de Honda NC750X, Kawasaki Versys 650 en Suzuki V-Strom 650. 

Qua frame, subframe en verdere opbouw is er misschien niet heel veel verschil met de Trident, maar door een andere tank, kuip, ruit en vering wordt de nieuwe middenklasser toch een echte crossover-adventure. Die vering is overigens niet enorm verschillend van die op de Trident, maar zal zeker (iets) langere veerwegen hebben. Triumph doet over het 2022-model nog een klein beetje geheimzinnig met camouflage, maar de machine is prima te bekijken en ziet er dan ook goed uit. Het dashboard valt niet enorm op maar is wel eenm TFT-kleurenscherm en ook de Michelin Pilot 5 banden zijn weer een pluspunt voor een motor in dit segment. 

Prijs

In het redelijk nieuwe segment draait veel om de (lage) prijs. De Trident kost in Nederland € 8995,-, daar zal de prijs wel wat boven komen. De Yamaha Tracer 7 kost 9999,- dus daar zal zeker goed naar gekeken worden. Triumph zal op de Tiger Sport wel de uitrusting van de Trident  overnemen, waardoor ze iets boven de Yamaha kunnen gaan zitten qua prijs, maar ook moeten ze ver genoeg van de nog steeds leverbare Tiger 850 Sport wegblijven, die in Nederland 12.950 euro kost. Logischerwijs kom je dan rond de 11.000 euro uit, zonder de getoonde zijkoffers. 

2022 Triumph tiger sport 660 proto

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws