Skip to main content

Nieuw: 2022 Honda CB200X adventure motorfiets

Honda heeft met de nieuwe CB200X het kleinste model van haar adventure line-up uitgebracht, de lichte eencilinder komt daarmee zelfs nog onder de -in Europa goed verkochte- CB500X. De Japanse fabrikant noemt de lichte adventuremotorfiets in haar marketing een “Urban-Explorer”, intern wordt de benaming “K200” gebruikt. De vandaag in India gepresenteerde CB200X heeft een cilinderinhoud van 184 cc, goed voor iets meer dan 17 pk bij 8500 toeren en een koppel van ongeveer 16 Nm bij 6000 toeren om de 147 kilo wegende motorfiets voort te bewegen. De CB200X heeft 17 inch lichtmetalen velgen met een 110/70-17 voorband en 140/70-17 achterband. Verder is de CB200X voorzien van één remschijf (met ABS) aan de voor- en achterkant, een goudkleurige upsidedown voorvork en monoshock achtervering, beide zijn niet instelbaar. 

De CB200X is verder uitgerust met een hoge ruit, handkappen/beugels met ingebouwde richtingaanwijzers, een LCD-dashboard en LED-verlichting rondom. De fiets is verkrijgbaar in drie kleurstellingen, Matte Selene Silver Metallic, Pearl Nightstar Black en Sports Red. In India heeft de CB200X een prijs van 144.500 Indiase rupees (ook wel 1,44 Lakh), omgerekend is dat maar iets meer dan 1600 euro. 

Wereldwijd model

In het verleden zouden dergelijke lichte, goedkope modellen nooit in andere werelddelen dan Azië verkocht worden, maar gezien de recente wereldwijde modelstrategie is dat bij de CB200X opeens wel heel goed mogelijk. De CB200X voldoet aan de moderne BS6 emissie-eisen, voor een Europese EURO5 homologatie is dan nog maar heel weinig werk nodig. Wel zal dan vermoedelijk het beschermrek voor gewaden (lange kleding) aan de linkerzijde van het achterwiel verdwijnen.

Verder zou men kunnen denken dat de lichte adventure misschien geen ‘echte’ allroad of adventure is, maar het is wel zo dat motoren in de Aziatische markt vaak gebouwd zijn voor de pittige omstandigheden die het dagelijkse verkeer met zich meebrengen, waardoor dergelijke lichte motoren vaak veel meer aankunnen dan je zou verwachten. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws