Skip to main content

Nieuw: 2022 QJ Benelli TRK 800 allroad

Vandaag presenteert de Zhejiang Qianjiang Motorcycle Group, beter bekend als Qianjiang of QJMotor, de nieuwe 2022 Benelli TRK 800. Dit model is een grotere versie van de motor die de afgelopen maanden de verkooplijsten in Italië aanvoerde, de Benelli TRK 502. Het Chinese motormerk zet zo met de TRK 800 een allroadmodel in de zeer populaire middenklasse neer, waar de Chineze merken tot nu toe nog niet ver doorgedrongen zijn. Dit model kan daar wel eens verandering in gaan brengen. 

De 754cc tweecilinder viertaktmotor is vloeistofgekoeld en is dezelfde als die op de Leoncino 800, met 76,2 pk (56 kW) bij 8500 tpm en een koppel van 67 Nm bij 6500 tpm. Het beschikt over dubbele bovenliggende nokkenassen met 4 kleppen per cilinder en een dubbel gasklephuis met een diameter van 43 mm. De assist-slipperkoppeling en 6-versnellingsbak zijn ook het vermelden waard. Het chassis bestaat uit een buizenframe met aangelaste stalen platen. De voorkant heeft een Marzocchi upside-down voorvork met 50 mm poten – instelbaar qua rebound, compressie en veervoorspanning, met 170 mm veerweg. Aan de achterkant zit een aluminium swingarm met centrale monoshock, verstelbaar qua veervoorspanning en uitgaande demping met een veerweg van 171 mm. 

De TRK heeft verder een grote, verstelbare ruit plus handkappen, handgrepen voor de passagier en een middenbok allemaal standaard. De brandstoftank kan 21 liter benzine kwijt en als dashboard fungeert een 7-inch TFT-kleurendisplay.  Het Brembo-remsysteem maakt aan de voorzijde gebruik van dubbele semi-zwevende schijf met een diameter van 320 mm en een remklauw met vier zuigers. Aan de achterkant is dat een schijf met een diameter van 260 mm en een remklauw met één zuiger. De 19-inch voor- en 17-inch aluminium velgen achter zijn geschikt voor respectievelijk 110/80-19 en 150/70-17 banden. 

De Benelli TRK 800 is vanaf de tweede helft van 2022 verkrijgbaar bij alle Benelli-dealers. De prijs moet nog worden bepaald. Overigens meldt moederbedrijf Qianjiang vandaag hetzelfde model als nieuw aan, maar dan onder de eigen naam QJMotor.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws