Skip to main content

Twintig jaar nadat in 2001 de eerste Piaggio Beverly werd gepresenteerd, komt Piaggio nu met de nieuwe euro-5 Beverly voor 2021. De motorscooter zal komen in twee uitvoeringen de reguliere Beverly en de Beverly S. Hierbij is er keuze uit twee motorvarianten de HPE 300 cc en HPE 400 cc.
Piaggio claimt voor de 300 cc variant een vermogenswinst van 23%. Met een piekvermogen van 23,8 Pk bij 8.000 toeren per minuut. Het maximale koppel is toegenomen met 15% en komt nu uit op 26 Nm bij 6.250 toeren per minuut.
De 400 cc variant vervangt het 350 cc motorblok van de voorgaande Beverly. Ten opzichte van het voorgaande motorblok geeft Piaggio aan dat het niet enkel een verhoging is van het aantal cc, maar dat ook de vibraties en geluidsniveau zijn afgenomen. Het totale vermogen van de Beverly komt op 35.4 Pk bij 7.500 toeren per minuut en 37,7 Nm koppel bij 5.500 toeren per minuut.

Aan de voor- en achterzijde is de Beverly voorzien van Showa vering en demping. De velgen zijn aan de voorzijde 16 en aan de achterzijde 14 inch. Verder komt de Beverly met keyless go, waardoor er gestart kan worden zonder de sleutel in het contact te steken. Pluspunt is dat ook het opbergvak onder het zadel en de benzinetank te openen zijn met de sleutel in de zak. Dit zien we ook regelmatig anders.
Exclusief voor de 400 cc heeft Piaggio de Beverly voorzien van Piaggio Mia Connectivity, hiermee kan via bluetooth een smartphone gekoppeld worden aan het 5,5 inch LCD display.

Naast dit is ook het design volledig vernieuwd. Zo is de Beverly nu standaard voorzien van LED-verlichting rondom inclusief dagrij-verlichting. Daarnaast is er wat meer afgestand genomen van de ronde vormen van het vorige ontwerp. Waarmee Piaggio als doel heeft een wat meer sportiever en gespierder uiterlijk neer te zetten. Voor het nieuwe ontwerp zijn voorkant, zijkant en achterzijde vernieuwd. Waarbij de achterzijde ranker vormgegeven is, hiervoor is ook de nummerplaathouder verplaatst van onder het passagierszadel naar vlak boven het achterwiel.
Het sportieve design zou met name terug moeten komen in de Beverly S. Dit komt met name door de matgrijze laksoorten die gekozen kunnen worden en het zwarte zadel en grijze velgen. De Beverly S is leverbaar in de kleuren; Argento Cometa, Nero Tempesta en Arancio Sunset. Voor de reguliere Beverly zijn dit; Bianco Luna, Blu Oxigen en Grigio Cloud, de laatste twee zijn nieuw voor 2021.

Prijzen en levering zijn nog niet bekend gemaakt.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws