Nieuw: 2021 Honda NC750X, CB1000R, XADV, SH350i, PCX125, CB125R, SH125

Honda Motor Europe heeft zojuist maar liefst 7 vernieuwde 2021-modellen tegelijk gelanceerd waarvan voor Nederland de NC750X de belangrijkste zal zijn. Daarnaast is er ook een vernieuwde versie van de CB1000R naked bike, de lichte CBR125R en een flink aantal motorscooters: SH350i, XADV, SH125 Mode en de populaire PCX125. 

2021 Honda NC750X 
Een van de favoriete allrounders van Europa ondergaat een stevige evolutie. De nieuwe Honda NC750X heeft meer vermogen, een hogere rode zone en gereviseerde overbrengingsverhouding van de versnellingsbak. Daarbovenop komt Throttle-By-Wire management, drie rijmodi en een verfijnd en uitgebreid Honda Selectable Torque Control (HSTC). Het verbruik blijft even spectaculair laag als voordien en het rijklare gewicht kon 6 kg verlaagd worden. Het hertekende frame toont een scherpere styling en het unieke opbergvak vooraan is nog groter en handiger geworden. De zadelhoogte werd 30 mm verlaagd. Honda’s bekende Dual Clutch Transmission (DCT)-technologie blijft ook op deze NC750X een absolute meerwaarde. Een nieuw windscherm, LED-verlichting en een LCD-dashboard besluiten de 2021-update.

LINK: Dossier – alles over de vernieuwde 2021 Honda NC750X

2021 Honda CB1000R (vanaf € 15.258,-)
Het vlaggenschip van Honda’s Neo Sports familie toont een strakkere, scherpere en nog agressievere stijl en evolueert verder als de unieke motorfiets die hij is. Je verbindt je smartphone met het nieuwe, gekleurde TFT-instrumentendisplay via het nieuwe Honda Smartphone Voice Control System. Onder het zadel vind je nu een USB-oplaadpoort terug. Naast de standaard CB1000R brengt Honda ook de Black Edition uit, uitgerust met een windscherm, afdekkap voor de passagierszit en een quickshifter. Zoals de naam doet vermoeden, is het een volledig zwarte motorfiets, met enkele aluminium toetsen. Het motorblok van de CB1000R krijgt nieuwe PGM-FI-instellingen en is EURO5-compatibel. 

LINK: Dossier – alles over de vernieuwde 2021 Honda CB1000R

2021 Honda XADV motorscooter (vanaf € 14.458,-)
Honda’s baanbrekende X-ADV ondergaat een uitgebreide update: een krachtigere motor met hogere rode zone en gereviseerde overbrengingsverhoudingen, Throttle-By-Wire, vier rijmodi en een verbeterde en verruimde Honda Selectable Torque Control. De motor blijft even zuinig in verbruik. Een compleet nieuw koetswerk omarmt het hertekende frame en het aangepaste zadel maakt het eenvoudiger om de voeten op de grond te zetten. De opbergruimte is aanzienlijk ruimer geworden – en uitgebreid met een handschoenenkastje – en je vindt er nu ook een USB-oplaadpoort in. De dubbele LED-koplamp is met Daytime Running Lights uitgerust en dankzij het nieuwe Honda Smartphone Voice Control System verbind je jouw smartphone eenvoudig met het 5 inch TFT-display.

Link: Dossier – alles over de vernieuwde 2021 Honda XADV motorscooter

2021 Honda SH350i motorscooter (vanaf € 6658,-)
Meer cilindercapaciteit voor Honda’s krachtigste SH zorgen voor een hogere topsnelheid en betere acceleratie. Het motorblok is nu ook conform met de EURO5-normen. Een verfijnd framedesign spaart gewicht uit en het nieuwe koetswerk verheft de stijl met LED-koplamp, – achterlicht, -richtingaanwijzers en LCD-instrumentenbord. Ook is de scooter uitgerust met een USB Type C-oplaadpoort onder het zadel.

Link: Dossier – alles over de nieuwe 2021 Honda SH350i motorscooter 

2021 Honda CB125R (vanaf € 5.458,-)
Honda’s premium Neo Sports Café 125 gaat erop vooruit dankzij het gloednieuwe DOHC 4V-motorblok dat meer vermogen en koppel genereert. Ook de ophanging krijgt een upgrade met de hoogwaardige 41 mm Showa Separate Function Big Piston (SFF-BP) USD-voorvork. Het is de eerste 125 cc-motorfiets ter wereld met dit soort ophanging.

2021 Honda SH125 Mode motorscooter (vanaf € 6.658,-)
Honda’s meest modieuze SH-versie gaat de baan op met een opgefriste styling, LED-koplamp, een modern enhanced Smart Architecture Frame (eSAF) en een enhanced Smart Power Plus (eSP+) vloeistofgekoelde SOHC-motor met vier kleppen. De nieuwe wielen zijn met benzinebesparende banden uitgerust en in het handschoenenkastje vind je een USB Type A-oplaadpoort terug. Ten slotte beschikt de SH Mode 125 over meer opslagruimte onder het zadel en bediening via Smart Key.

2021 Honda PCX125 (vanaf € 3.758,-)
Honda’s populaire PCX125 meet zich een meer gedurfde stijl aan en beschikt nu ook over meer opbergruimte onder het zadel, een USB Type C-oplaadpoort en bediening via Smart Key. Het nieuwe enhanced Smart Power Plus (eSP+)-motorblok is EURO5-conform en werd met het Honda Selectable Torque Control (HSTC) uitgerust. Het her-ontworpen frame beschikt over een langere veerweg achteraan en de bandenmaat werd groter.

Link: Dossier – alles over de vernieuwde 2021 Honda PCX125 motorscooter 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief