Skip to main content

Honda heeft vandaag een tweede versie op het nieuwe CB350 platform onthuld, de CB350RS, die omgerekend maar iets meer dan 2200 euro gaat kosten in de eerste markt waar hij verkocht gaat worden. Al eerder was er de CB350 H’ness met een soortgelijke retro-uitstraling, maar de RS is door details als spatborden, uitlaat en zijkapjes iets meer eens scrambler-achtig model. Het motorblok is de luchtgekoelde eencilindermotor van 348,36 cc met een vermogen van 21 pk bij 5500 toeren en 30 Nm aan koppel bij 3000 tpm. 

Onder het retro-uiterlijk huist een (voor deze prijsrange) opvallend moderne technische uitrusting, zoals bluetooth connectiviteitsmogelijkheden, eventueel te bedienen met spraakopdrachten onder naam Honda Smartphone Voice Control system (HSVCS). Verder heeft de CB350 zelfs Traction Control (HSTC) en ook een slipperclutch koppeling voor de vijf versnellingen, verder is de nieuwe Honda voorzien van LED-verlichting. 

Qua vering is de CB 350 uitgerust met een conventionele telescoopvork en twee schokdempers achter, op een 19-inch voorwiel en 17-inch achterwiel. Als remmen zijn er een enkele schijfrem van 310 mm aan de voorkant en een 240 mm schijf aan de achterkant, waarbij de motorfiets ook is uitgerust met ABS.  De tank heeft een inhoud van 15 liter, terwijl het gewicht 179 kg bedraagt.

De nieuwe Honda is in eerste instantie gericht op de Indiase markt, maar zal zeker voor heel Zuid-Oost Azië beschikbaar komen, met daarnaast ook de hele wereld als zeer reële optie. De eerste taak voor de RS is echter het aanvallen van de ijzersterke positie van de Royal Enfield Classic 350 en de Benelli Imperiale 400 op de Indiase thuismarkt van Royal Enfield, een marktsegment waar ook de nieuwe Jawa 42 van Mahindra een belangrijke rol gaat spelen. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws