Nieuw: 2021 Ducati XDiavel Black Star voor Amerikaanse markt

Na de Ducati Diavel Lamborghini komt Ducati met een nieuwe gelimiteerde oplage van de Diavel. De XDiavel Black Star zal gemaakt worden in een oplage van 50 stuks. In Europa zullen we dit model echter niet krijgen. Alle 50 motoren zijn voor de Amerikaanse en Canadese markt. Iedere motor is hierbij voorzien van een uniek nummer uit de reeks.

Evenals de Diavel Lamborhini, is de XDiavel Black Star gebasseerd op de auto branche. De inspiratie voor de Black Star komt vanuit de sport auto hoek. Volgens Ducati komt dit met name terug in het gebruik van kleuren, maar ook in de uitrusting. De kleurstelling is een combinatie van matgrijs en zwart. Waarbij op verschillende plekken, waaronder de bellypan en tank, de zwarte ‘X’ van XDiavel terugkomt. Door de rode accenten op de tank, maar ook de kappen van het motorblok, wil Ducati de eigen merkwaarde benadrukken. Verder is het zadel fabrieksaf voorzien van suede. Verder is de XDiavel voorzien van een 3,5 inch kleuren TFT-display als dashboard.

Het motorblok is de bekende testastrettta DVT 1262. Het blok lever 152 Pk bij 9.500 toeren per minuut en het maximale koppel van 126 Nm komt vrij bij 5.000 toeren per minuut.
Standaard wordt die XDiavel Black Star voorzien van bochten ABS en tractiecontrole. Om de sportieve kant van de cruiser te benadrukken is de Black Star voorzien van Power Launch. Deze launch control zorgt ervoor dat onder elke omstandigheid de XDiavel zo snel en veilig mogelijk vanuit stilstand optrekt. Verder is de Ducati voorzien van drie verschillende rijmodi (Sport, Urban en Touring). Met de knoppen op het stuur kunnen deze naar wens geselecteerd worden.

Vanaf april 2021 is de XDiavel te bestellen bij de Amerikaanse dealers voor net geen $26.000,-.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief