Nieuw: 2021 Benelli 1200GT driecilinder tourmotor

Kort voordat concurrent CF Moto met een 1250cc tourmodel uitkomt, heeft concurrent Qianjiang nu onder merknaam Benelli nu een 1200GT onthuld tijdens de China International Motorcycle Trade Exhibition in Chongqing. De Benelli 1200GT wordt aangedreven door een driecilinder motorblok, wat in feite een doorontwikkeling is van het 899cc motorblok uit de Benelli Tornado Tre, de motorfiets met de toen zo herkenbare koelfans aan de achterzijde van het motorblok. In de 1200GT heeft dit blok nu 1209 cc, goed voor 134 PK bij 9000 toeren en120 Nm aan koppel bij 6500 tpm.

Qiainjiang is al sinds 2005 eigenaar van Benelli. De grote Chinese motorfabrikanten zijn al even bezig om de kwaliteit van haar producten op te schroeven, waarbij er steeds vaker voor wordt gekozen gebruik te maken van bekende kwaliteitscomponenten. Op de 1200GT komen de remmen bijvoorbeeld van Brembo. Daarnaast wordt er sneller doorgepakt qua moderne techniek: de GT heeft niet alleen een flink TFT-dashboard, elektrische ruit en zelfs elektrisch inklapbare spiegels, maar ook keyless start en HD-camera’s voor en en achter. 

QJ bouwt niet alleen motoren voor de eigen merken Benelli en QJ Motor, maar gaat ook de lichte 338R voor Harley-Davidson bouwen en werd recent nog aangekondigd als nieuwe partner van MV Agusta


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief