Nieuw: 2020 Honda CBR600RR supersport

Onverwachts heeft Honda in Japan het doek van een nieuwe CBR600RR supersportmotorfiets voor 2020 getrokken. Op vrijgegeven afbeeldingen is het nieuwe uiterlijk, inclusief zogenaamde wings, te zien. Technische gegevens ontbreken nog, maar Honda belooft “verbeterde algehele prestaties, uitgerust met een krachtige, watergekoelde 4-takt DOHC 4-cilinder 599cc-motor en met de nieuwste elektronische regeltechnologie en aerodynamica”. Verder belooft Honda bij deze “modelwijziging” ook een “hoge output en wendbare handling”. 

Uit de beelden is al op te maken dat er vooral op het vlak van elektronica stappen gezet zijn: traction control, mappings, anti-wheelie, anti-achterwiel lift en launch control zijn in het menu van het nieuwe TFT-dashboard in te stellen. Net als de 2020 Honda CBR1000RR-R Fireblade, is de nieuwe CBR600RR vooral gericht op het circuit, zo blijkt uit de promotievideo en de marketingslogan “Awaken the Race”. 

2020 Honda CBR600RR full

In Europa was de CBR600RR al even niet meer leverbaar, maar in de USA nog wel. Nu is het zo dat op de foto’s er geen verschil te zien is tussen dhet riwielgedeelte van de 2019-versie uit de USA en de nieuw aangekondigde supersport, dus het is nog afwachten of hier aanpassingen gedaan zijn. Wel is zeker dat de swingarm, motorblokcarters, underseat uitlaat, voorvork en Tokico remmen hetzelfde gebleven zijn. Dit zou kunnen duiden op een upgrade qua uiterlijk en elektronica, waarmee hij ook voldoet aan Euro5, maar een gelijkgebleven basis.

Bronnen vanuit Honda melden Nieuwsmotor echter dat de kans ook groot is dat het model niet voor Europa gehomologeerd wordt, maar alleen als wegmodel voor de USA is bestemd. Dit zou betekenen dat in de rest van de wereld de nieuwe CBR600RR alleen voor het circuit bedoeld is. Opvallend daaraan is dat de huidige upgrades voor een prijsverhoging zullen zorgen, maar dat de meeste circuitrijders al die upgrades in veel gevallen juist weer verwijderen. Net zo opvallend is dat Honda haar race-activiteiten in World Supersport 600 al jaren op een zéér laag pitje heeft staan…

Op vrijdag 21 augustus 2020 zullen de volledige specs van de nieuwe 2020 Honda CBR600RR Supersport worden aangekondigd . 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief