Skip to main content

Kymco heeft tijdens EICMA een elektrische motorfiets gepresenteerd. Het Taiwanese bedrijf dat op de Nederlandse markt met name bekend is om de scooters en motorscooters, waaronder ook eltrische scooters. Elektrische fietsen maakt Kymco echter ook. Hierdoor hebben ze al de nodige ervaring opgedaan met betrekking tot elektrische voertuigen en het bouwen van accupakketen. Dat de Kymco RevoNEX zou komen, is dan ook geen verassing. Zeker gezien het aantal teasers dat Kymco zelf heeft verspreid en de vorig jaar getoonde elektrische concept motorfiets SuperNex.

Kymco heeft met de RevoNEX een motorfiets proberen neer te zetten die vooral toegankelijk moet zijn. Toch heeft Kymco opvallend genoeg gekozen om met de RevoNEX een elektrische motorfiets neer te zetten met zes versnellingen. Hiermee is het één van de weinige fabrikanten die deze koers volgt. Kymco zelf zegt hierover dat dit een zeer bewuste keuze is, omdat zelf schakelen tot de essentie van motorrijden behoord. Als rijder kan er altijd gekozen worden om ook in automatische stand te rijden, wanneer dit beter uitkomt of de bestuurder dit simpelweg zelf prettiger vindt.

De Revonex heeft een topsnelheid van 205 kilometer per uur, deze snelheid kan bereikt worden in een toch serieus rappe 11,8 seconden. Binnen 3,9 seconden is de standaard 0 tot 100 sprint afgelegd. Het vermogen en verdere informatie over de elektrische motor houdt Kymco echter nog voor zichzelf. Zo zijn bereik en laadtijden dan ook nog niet bekend gemaakt.
Onder ‘Fully Engagement Performance’, of Kymco FEP zoals het Taiwanese bedrijf het zelf noemt, zijn verschillende veiligheidssystemen gemaakt. Uiteraard vallen hier standaard zaken als ABS en traction control onder. Bij een noodstop zorgt dit systeem er daarnaast ook voor dat het achterwiel niet los komt van de grond. Meest opvallende is dat er echter ook een launch control is waarvan de rijder gebruik kan maken. Dit systeem zorgt ervoor dat de acceleratie vanuit stilstand altijd optimaal is door motorvermogen af te stemmen met de omstandigheden. Onder Kymco AMP (Adaptive Machine Personality) biedt Kymco verschillende rijmodi voor de RevoNEX; Poised, Assertive, Bold en Extreme. Van Poised naar Extreme bieden deze modi meer sportieve rij eigenschappen.

De RevoNEX wordt geleverd op Metzeler Racetec RR banden en is daarnaast voorzien van Öhlins vering en demping. De remmen komen van Brembo. Daarnaast de Kymco RevoNEX voorzien van een volledig TFT-display en opvallende LED-dagrijverlichting. Verder vallen de blauwe details op, die ook terugkomen in de knoppen op het stuur. Aansluiting voor de laadkabel zit achter klep in een zijpaneel onder het zadel. Levering staat gepland voor 2021.

Kymco Revonex Back


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws