Skip to main content

Vorige maand heeft Ducati al aangekondigd dat er op de EICMA in Milaan een concept zal komen van de Scrambler Desert X. Dit werd toen kracht bij gezet door middel van een schets van het model. Tijdens EICMA heeft Ducati dus het volledige concept getoond dat deel uitmaakt van de Scrambler Ducati lijn. Hierbij heeft het Italiaanse merk ook enkele specificaties bekend gemaakt. Wat al duidelijk was, is dat dat de Scrambler Ducati Desert X tot de 1100 cc range zal behoren en dus het twee cilinder 1079 cc grote motorblok zal meekrijgen. In deze concept heeft dat blok een vermogen van 85 Pk, wanneer dit vermogen vrijkomt is echter niet bekend. Het vermogen valt hiermee echter wel  3 Pk lager uit dan voor de reguliere Scrambler 1100. Het koppel van de Desert X is nog onbekend. 

De spaakwielen zijn op deze concept aan de voor- en achterzijde 21 en 18 inch groot. Ducati heeft de Pirelli Scorpion banden gemonteerd in de maten 90/90 en 140/80. Merk van vering en demping is onbekend, maar Ducati geeft wel aan dat het conceptmodel 210 millimeter veerweg heeft en de grondspeling is een goede 275 millimeter. Verder zijn er Brembo remmen gemonteerd.

Naar goed Ducati gebruik is het uitlaat systeem van Termignoni. Verder valt aan het uiterlijk de bijzondere dubbele ronde koplamp op met LED-dagrijverlichting die de contouren versterkt. Het dashboard bestaat uit een TFT display waarop alle informatie over de motorfiets bekeken kan worden, maar waar ook een navigatie route te zien is. Verder is het opvallend dat het display verticaal gemonteerd is, daar waar de meeste merken toch kiezen voor een liggend display. Meest opvallende is echter dat Ducati heeft gekozen voor 30 liter tankinhoud! Hiervoor is de Ducati Scrambler Desert X echter wel voorzien van wel drie (!) benzine tanken. Twee tanken onder het bagagerek, met aan weerszijde een vuldop en één tank op reguliere positie, ook weer met eigen vuldop. Of en wanneer de concept ook daadwerkelijk een productiemodel zal worden is niet bekend, maar gezien het huidige Scrambler aanbod is dit niet ondenkbaar.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws