Nieuw: 2020 BMW S1000XR

BMW heeft vandaag de 2020 versie van de BMW S1000XR gepresenteerd. Hiervoor heeft BMW het motorblok dat gebasseerd is op S1000RR volledig vernieuwd ten opzichte van het vorige model, waarmee BMW een gewichtsbesparing heeft weten te realiseren van 5 kilogram op enkel het blok alleen. Het blok geeft het piekvermogen van 165 Pk bij 11.000 toeren per minuut af. Het koppel van 114 Nm komt vrij bij 9.250 toeren per minuut. Het koppel wordt daarnaast meer linear afgegeven, waarmee BMW claimt over het volledige toerenbereik van de S1000XR een soepele vermogensafgifte te hebben. Tevens is het blok meegenomen in vering en demping door middel van het nieuw ontwikkelde flexframe, waardoor ook de ergonomie verbeterd zou zijn. Ook de swingarm is vernieuwd en is nu 19 procent lichter dan bij het vorige model. In totaal heeft BMW 10 kilogram van het totaal gewicht weten af te halen, waarmee het droog gewicht uit komt op 226 kilogram.

De volgende vier verschillende rijmodi worden als standaard geleverd; ‘Road’, ‘Rain’, ‘Dynamic’ en ‘Dynamic Pro’. Tractiecontrole behoord ook tot de standaard uitrusting, evenals wheeliecontrol. Als extra optie is een quickshifter en blipper te bestellen waarmee zonder te koppelen omhoog en omlaag geschakeld kan worden. 

Het dashboard is ook vernieuwd, waardoor nu plaats is voor het bekende 6,5 inch TFT-display, waarop vier verschillende schermen naar voren te halen zijn. Door toevoeging van dit scherm is het daarnaast mogelijk om door middel van de app BMW Motorrad Connected je smartphone te koppelen aan de motorfiets. 

Verlichting is nu volledig uitgevoerd in LED. Waaronder ook de knipperlichten, die nu ook een comfort functie hebben, waardoor deze weer automatisch uit gaan. Meesturende bochtverlichting is ook mogelijk, hiervoor dient alleen wel een extra optie pakket aangekruist te worden.

De S1000XR wordt vanaf de lancering geleverd in twee kleurstellingen, die BMW Ice grey en Racing Red/White Aluminium noemt, de laatste kleur is echter optioneel.

 

 

BMW S1000XR 2 1200x800


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief