Nieuw: 2019 KTM 790 Adventure en Adventure R

KTM heeft op de EICMA in Milaan het doek getrokken van de lang verwachte 790 Adventure en 790 Adventure R. Beide motoren hebben hetzelfde tweecilinder blok dat 95 pk produceert bij 8.000 toeren per minuut. Het maximale koppel vaan 88 Nm komt vrij bij 6.600 toeren per minuut. Het blok is in beide gevallen gekoppeld aan een versnellingsbak met 6 versnellingen en beide motoren zijn voorzien van een slipkoppeling. Daarnaast hebben beide motoren een droog gewicht van 189 kilogram. De tankinhoud van beide modellen bedraagt rond de 20 liter, waarmee KTM claimt een actieradius te hebben van meer dan 450 kilometer. Beide modellen zijn voorzien van bochten ABS.

De grootste verschillen tussen beide modellen zitten in hierin, dat volgens KTM de gewone Adventure meer gericht is op comfort. Zo heeft de gewone adventure allerlei comfort verhogende zaken, zoals banden die meer geschikt zijn voor asfalt en een breder en hoger ruitje. Daarnaast is grondspeling met 233 mm kleiner dan die van de Adventure R die een grondspeling van 263 mm heeft. Wel zijn beide modellen voorzien van WP vering rondom. Waar de gewone Adventure echter 43 mm aan de voorzijde heeft, heeft de Adventure R 48 mm aan de voorzijde. Hierdoor ontstaat ook een grotere veerweg die afgelegd kan worden. De Adventure heeft een verweg van 200 mm aan voor en achterzijde, terwijl de adventure R een veerweg van 240 mm heeft aan voor en achterzijde. Hiermee zou volgens KTM de Adventure R de ‘hardcore’ versie zijn voor wat betreft off-road gebruik.

Opvallend: de standaardversie staat op Avon AV53 Trailrider banden, de R op Continental TKC80 Twinduro’s of Metzeler Karoo 3. Vooral de keuze voor Avon is opvallend, na de Maxxis banden op de Duke 790.

Vind alles over de 2019 KTM 790 Adventure hier


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief