Skip to main content

Tijdens de Intermot in Keulen heeft KTM het 2019 model van de Super Duke GT gepresenteerd. Eerste wat hierbij opvalt is het volledig nieuwe dashboard met TFT-scherm. Dit scherm van 6.5 inch groot is volledig in kleur en geeft alle nodige informatie voor de rijder, zoals snelheid, tripmeter, temperatuurmeter en de geselecteerde rijmodus. Scrollen door het menu kan door middel van een verlichte knop aan het stuur. Verder valt aan het scherm op dat deze ook de status van de batterij van een smartphone kan weergeven. De smartphone kan daarnaast opgeborgen worden in een speciaal daarvoor bestemd vakje en is verbonden met de motorfiets via KTM My Ride. Koppeling met de smartphone behoort dan ook tot de mogelijkheden, wanneer er dan genavigeerd wordt door middel van de smartphone zal de route weergegeven worden in ‘turn-by-turn’ instructies op het TFT-scherm.
Naast het scherm is  ook de koplamp vernieuwd, die volledig is opgebouwd uit LED-verlichting. In de kappen bevestigd aan de tank zit ook verlichting, die volgens KTM dient als bochtverlichting. De motor is daarnaast voorzien van verschillende rijmodi, waaronder een optionele circuitmode. Het blok zelf produceert 175 pk bij 9500 toeren per minuut en bereikt het maximale koppel van 144 Nm bij 6750 toeren per minuut. Hierbij hoeft er voor schakelen niet meer gekoppeld te worden, de motor is namelijk voorzien van een quickshifter en blipper. Hiermee kan omhoog en omlaag geschakeld worden. Het totale gewicht van de motor komt uit op 205 kilo.

Update: het officiële persbericht van KTM vindt u hier: https://www.nieuwsmotor.nl/premium-persberichten/23695-offcieel-2019-ktm-1290-super-duke-gt-super-duke-r

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws