Nieuw: 2019 Ducati Panigale V4R met winglets en 236 PK

Zojuist heeft Ducati de sterkste versie van haar relatief nieuwe Panigale V4 Superbike getoond, de Panigale V4R die met 998 cc als homologatiemodel voor het WorldSBK Wereldkampioenschap Superbikes wordt gebruikt. De straatversie heeft 221 PK en 112 Nm, maar met een volledig Akrapovic uitlaatsysteem wordt dat verhoogd naar 234 PK voor circuitgebruik. Door de toevoeging van een andere ruit en bredere kuip maar vooral door carbon winglets, wordt de stabiliteit op topsnelheid vergroot. Ducati zegt dat de carbon “vleugels” bij 270 km/u voor 30 kilo meer druk op het voorwiel zorgen. 

De Desmosedici Stradale 1103 cm3-motor is bij deze de R-versie vervangen door de 998 cm3 Desmosedici Stradale R met een boring/slag van 81 x 48,4 mm, om te voldoen aan de limieten die zijn vastgelegd in de WorldSBK-regels. Naast het enorme vermogen is ook een lager gewicht bereikt, waardoor het drooggewicht maar 172 kilo en het rijklaargewicht 193 kilo is. Grotere efficiëntie van de luchtinlaat zorgt ervoor dat de V4 sneller meer toeren kan draaien en verschuift de rode streep op de toerenteller om zo een ​​verbeterde acceleratie te garanderen. Het resultaat is 221 pk (162 kW) vermogen bij 15.250 tpm (EU-homologatiewaarden), 2250 tpm hoger dan bij “gewone V4 met 1103 cc. 

Verder is de lijst met luxe features en elektronische hulpmiddelen enorm: Riding Modes, Power Modes, Bosch Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Slide Control (DSC), Engine Brake Control (EBC) EVO, Auto tyre calibration, Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift (DQS) up/down EVO, Full LED lighting with Daytime Running Light (DRL), GPS module, Lap Timer EVO, PIT limiter, Ducati Data Analyser+ (DDA+), Ducati Multimedia System (DMS), Ohlins stuurdemper, Lithium-ion accu, Marchesini aluminium gesmede wielen en meer. 

Een complete fotogallery met 92 foto’s vindt u op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/pg/nieuwsmotor/photos/?tab=album&album_id=1994243547280566

Naast de V4R werd er ook nog een Panigale V4S Corse geïntroduceerd, die technisch de specificaties van het S-model heeft, maar zich onderscheidt door een race-kleurstelling. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief