Nieuw: 2019 Benelli TRK251, 502C en 752S

Tijdens de EICMA van 2017 werd door Benelli al een tipje van de sluier opgelicht door bekend te maken dat er nieuwe modellen zoude komen in verschillende cc klasses. Op Bali heeft Benelli deze drie nieuwe modellen nu al bekend gemaakt. Het gaat om de volgende drie modellen: de TRK 251, de 502C en de 752S.

TRK 251
De TRK 251 is het kleine broertje van de TRK 502 en heeft een watergekoelde ééncilinder met een inhoud van 250cc. Het 4-klepsblok van de lichte allroad produceert een vermogen van 26.8 pk en heeft 21 Nm koppel. Verder heeft de motor 6 versnellingen. Het model heeft een upside-down voorvork en een veerweg van 42 mm. ABS is standaard en daarnaast heeft de tank een inhoud van 17 liter. 

502C
De tweede motorfiets die werd aangekondigd is de Benelli 502C. Het blok kennen we in de basis uit de TRK 502. Onbekend is echter of er aanpassingen gedaan zijn aan het blok maar dit lijkt niet voor de hand te liggen. Volgens Benelli is het blok al afgesteld op kracht en zuinigheid. Het model zelf doet, wel wat denken aan de Ducati Diavel. De 502C wordt door Benelli in de markt gezet als ‘Urban-cruiser’. Helaas ontbreken verdere specificaties.

752S
Als laatste werd de 752S (foto) gepresenteerd. Dit model, dat al in 2000 geschetst is door Pierluigi Marconi, heeft wegens andere plannen van het Chinese management even stil gelegen maar werd al wel in haar uiteindelijke uiterlijk op de EICMA 2017 getoond als prototype.. Het model, dat eruit ziet als een typische naked, wordt aangedreven door een 750 cc grote vloeistof gekoelde tweecilinder. Het blok heeft 76 pk en 56 Nm koppel. Het maximale koppel is beschikbaar vanaf 8500 toeren per minuut. Opvallend aan dit model is dat het voorzien wordt van een volledig remsysteem van Brembo, iets wat normaliter niet wordt verwacht bij een merk dat z’n motoren zo goedkoop mogelijk in de markt wil zetten. De vering is aan de voorzijde van Marzocchi en aan de achterzijde is deze van KYB. Hiermee lijkt Benelli de 752S hoger in de markt te positioneren dan zijn overige modellen.

Volgens Benelli zullen de drie modellen wereldwijd worden uitgebracht, er is echter nog niet bekend wanneer de modellen naar Europa zullen komen en wat deze zullen kosten.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief