MV Agusta viert 75ste verjaardag met documentaire

MV Agusta viert zijn 75e verjaardag met het uitbrengen van een 50 minuten durende documentaire onder de titel ‘You see a bike’. De film (met Engelse ondertiteling) vertelt het verhaal dat zich achter de schermen van vandaag de dag afspeelt en wat het iconische merk in meer dan zeventig jaar geschiedenis heeft bereikt. Het plot ontwikkelt zich dan ook langs twee verschillende lijnen: de eigen verhalen van het bedrijf en een introductie van de nieuwste generatie MV Agusta-modellen, waarbij de focus ligt op de toekomst van het merk.
Volgens MV Agusta zelf is het resultaat een aangrijpend, onconventioneel en boeiend verslag van het verleden, heden en de toekomst van het iconische Italiaanse motormerk. De film werd opgenomen op locatie in Noord-Italië, Australië en Californië.

De cast bestaat uit: Horacio Pagani, oprichter en hoofdontwerper van Pagani Automobili; ontwerper Roland Sands; Ottavio Missoni, mode-ondernemer; stuntrijder Thibaut Nogues; MotoGP-fotograaf Gigi Soldano; Motorlegende Giacomo Agostini, coureur Virginio Ferrari en bekende DJ en producer Carl Cox. Aan de kant van MV Agusta werkten mee: CEO Timur Sardarov en bestuurslid Ratmir Sardarov; R&D-directeur Brian Gillen, marketingdirecteur Filippo Bassoli en merkdirecteur Marta Trezzi.

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motors: “Ik vond dit specifieke project meteen leuk vanwege de andere aanpak. Het kan niet verder verwijderd zijn van de gebruikelijke, afgezaagde zakelijke vieringen uit het verleden. Deze film is dynamisch, het is levend en fris Het gaat over ons heden, het gaat erom dat onze producten avant-garde en toekomstgericht zijn en het gaat over ons enthousiasme en ons vertrouwen in de toekomst. Het is ook, en terecht, een eerbetoon aan ons glorieuze erfgoed en de erfenis van degenen die MV Agusta tot een legende hebben gemaakt, maar het biedt ook een bevoorrecht beeld van hoe we vandaag zijn en waar we voor staan. We hebben echt onze ziel blootgelegd als een geschenk aan alle MV Agusta-fans van over de hele wereld. Ik denk dat de film ook leuk is vanuit artistiek oogpunt en ik ben ervan overtuigd dat hij door generaties van zowel motorrijders als niet-rijders gewaardeerd zal worden.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief